Κίνα: Αδιανόητο – Ζωολογικός κήπος παραδέχτηκε ότι έβαφε σκυλιά με μπογιά για να μοιάζουν με πάντα

"Δεν υπάρχουν πάντα στον ζωολογικό κήπο και άρα θελήσαμε να κάνουμε αυτό" είπε εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου στην Κίνα θεωρούσαν ότι αν είναι ασπρόμαυρα και μαλλιαρά τα ζωάκια, πολλοί θα νομίζουν ότι είναι πάντα. Παραδέχτηκαν σαν να είναι κοινή λογική, ότι έβαψαν κάποια σκυλιά ασπρόμαυρα για να παραπλανήσει τους επισκέπτες του.

Χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ότι ο ζωολογικός κήπος Ταϊζού στην Κίνα παρουσίασε έκθεση με «σκύλους πάντα» την 1η Μαΐου, χρεώνοντας 20 γουάν (2,5 ευρώ) για να δουν το θέαμα.

Οσοι ταξίδεψαν στον ζωολογικό κήπο ανακάλυψαν ότι τα ζώα ήταν στην πραγματικότητα τσόου τσόου, μια ράτσα με παχύ τρίχωμα από την Κίνα, τα οποία είχαν βαφτεί για να μοιάζουν με πάντα.

Αν και οι δικηγόροι δήλωσαν ότι «αναπόφευκτα οι επισκέπτες θα νιώσουν απογοητευμένοι και εξαπατημένοι όταν ανακαλύψουν την αλήθεια», εργαζόμενος στο ζωολογικό κήπο αρνήθηκε τις κατηγορίες για ψευδή διαφήμιση

Σε δηλώσεις του στο κρατικό μέσο The Global Times ο εργαζόμενος είπε ότι δεν χρεώνουν επιπλέον. «Η διατύπωση που χαρακτηρίζει τους σκύλους τσόου τσόου είναι σωστή και περιγράφει ακριβώς τι είναι, οπότε δεν εξαπατάμε τους επισκέπτες μας», είπε.

Παρόμοια ήταν και τα επιχειρήματα του εκπροσώπου του ζωολογικού κήπου. «Και οι άνθρωποι βάφουν τα μαλλιά τους. Η φυσική βαφή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σκύλους αν έχουν μακρύ τρίχωμα. Δεν υπάρχουν πάντα στον ζωολογικό κήπο και ως εκ τούτου θελήσαμε να κάνουμε αυτό».

Δεν είναι η πρώτη φορά που κινεζικός ζωολογικός κήπος κατηγορείται για παραπλάνηση σχετικά με τα ζώα που φιλοξενεί.

Το 2023, ο ζωολογικός κήπος Χανγκζού διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι μερικές από τις αρκούδες του ήταν άνθρωποι με κοστούμια. Βίντεο με μια αρκούσα που περπατούσε στα πίσω πόδια της έγινε viral και πυροδότησε εικασίες ότι το ζώο ήταν απλώς ένας άνθρωπος με στολή.

Άλλοι κινεζικοί ζωολογικοί κήποι έχουν κατηγορηθεί ότι προσπαθούν να παρουσιάσουν σκύλους με βαμμένη και κουρεμένη γούνα ως λύκους ή αφρικανικές γάτες.

Exit mobile version