COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

EΛΛΑΔΑTOP ΝΕΑ

Κορωνοϊός: Φόβοι για έκρηξη κρουσμάτων τον Σεπτέμβριο – Τι θα συμβεί με το άνοιγμα των σχολείων – Μεγάλη ανησυχία για τις ηλικίες 50-60 ετών!

Οπως τόνισε, εκ νέου, ο κ. Μαγιορκίνης η ανησυχία πηγάζει από την επιστροφή των πολιτών από τις διακοπές. «Είναι πολύ εύκολη η αναπαραγωγή ορφανών κρουσμάτων που δεν σχετίζονται μεταξύ τους και είναι και γενικά δύσκολη η εφαρμογή μέτρων οπότε με την επιστροφή των εκδρομέων ίσως να δούμε μια μικρή αύξηση στην Αττική» δήλωσε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ο επίκουρος καθηγητής επισήμανε ότι αποφύγαμε το κακό σενάριο που μιλούσε για τουλάχιστον 700 κρούσματα μέχρι το τέλος Αυγούστου. Οπως εξήγησε, είμαστε σε ένα μέτριο σενάριο αυτή την στιγμή όπου βλέπουμε μια σταδιακή αύξησης του αριθμού των διασωληνωμένων που σίγουρα οφείλεται στην έξαρση που είχαμε πριν από 7 ημέρες και μια σχετική προσγείωση του κρουσμάτων. Θα δούμε κατά πόσο αυτό θα συνεχίσει και θα θέλαμε να δούμε κάτω από 200 την ημέρα.

Ο κ. Μαγιορκίνης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους νέους, τονίζοντας ότι άκουσαν τους ειδικούς. Δείξανε μια συγκατάβαση στα μέτρα και το θεωρώ πολύ θετικό ωστόσο βλέπουμε ότι η αποτελεσματικότητα των μέτρων δεν πηγαίνει πολύ καλά στα 50 – 60 και αυτό πρέπει να μας απασχολεί. Ή είναι η μετάδοση από τους νέους που δεν νομίζω ή ότι ο πυρήνας στην ηλικία 50-60 ετών έχει παραμείνει και πρέπει να δούμε πως θα τον αντιμετωπίσουμε, είπε.

Κορωνοϊός: Τι είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης για το άνοιγμα των σχολείων
Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο επίκουρος καθηγητής εξήγησε ότι θα πρέπει να λειτουργήσουν ως ένα εκπαιδευτικό σύστημα όπου τα παιδιά θα μάθουν πως θα προστατεύονται αλλά όχι μόνο μέσα στην τάξη αλλά και στην κοινότητα.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του αναπληρωτή καθηγητή Επιδημιολογίας -Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλους της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Δημήτρη Παρασκευή, περί τρίτου, τέταρτου και πέμπτου κύματος κορωνοϊού τον χειμώνα, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι «αυτό που νομίζω ότι θέλει να περιγράψει ο συνάδελφος είναι ότι μπορεί να δούμε μια παλινδρόμηση. Αντί να δούμε δηλαδή την μείωση και την εξαφάνιση που είδαμε τον Μάιο με το πλήρες lockdown που μόνο έτσι μπορεί να δούμε μια τέτοια μείωση να δούμε μια κυματοειδή μορφή που να ανεβοκατεβαίνει αναλόγως με το πόσο αποτελεσματικά είναι τα μέτρα που λαμβάνονται».

Back to top button