Κορωνοϊός: «Πέσαμε τελείως έξω ως προς την σφοδρότητα του δευτέρου κύματος», παραδέχεται ο Άδωνις Γεωργιάδης – Η πρώτη ομολογία κυβερνητικής αποτυχίας!

Της σύνταξης του europost.gr

 

«Πέσαμε τελείως έξω κι εμείς ως προς την σφοδρότητα του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού. Το σενάριο που είχαμε πιστέψει, κι εγώ είχα πιστέψει για να είμαι ειλικρινής, ήταν ότι όταν ανοίγαμε τον Ιούνιο λόγω υψηλών θερμοκρασιών οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι σχετικά ήρεμοι».

Αυτά υπογράμμισε, μεταξύ των άλλων, ο υπ. Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, αφήνοντας εμβρόντητους δημοσιογράφους και τηλεθεατές, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, ομολογώντας, έτσι, ότι υπήρξαν πράγματι αποτυχημένοι κυβερνητικοί χειρισμοί στην μάχη κατά του κορωνοϊού, από το καλοκαίρι και μετά.

Και ο υπουργός συνέχισε λέγοντας: «Και άρα η κεντρική μας φιλοσοφία, και η συγκέντρωση που βάλαμε στο μυαλό μας, ήταν πώς θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία, σκεπτόμενοι ότι έχουμε 5 μήνες να διορθώσουμε την οικονομική ζημία του Μαρτίου και του Απριλίου.

Σε αυτή μας την συγκέντρωση δεν είδαμε ότι ο ιός μεταλλάχθηκε, τόσο γρήγορα δεν το είδαμε και τελικά εξαπλώθηκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι αναμέναμε».

Όπως είναι ευνόητο οι δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη προκάλεσαν ‘τεκτονικό σεισμό’ στο εσωτερικό της κυβέρνησης και θορύβησαν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη! Γιατί και η πλέον απλή και αφελής ανάγνωσή τους συνιστά το αφήγημα μιας μεγάλης κυβερνητικής αποτυχίας, την οποία βγαίνει και την παραδέχεται ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ και κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης, παραθέτοντας μάλιστα και τους λανθασμένους συλλογισμούς και την εσφαλμένη αξιολόγηση της κατάστασης, που απετέλεσαν την δικαιολογητική βάση πάνω στην οποία οικοδομήθηκαν όλοι οι λανθασμένοι κυβερνητικοί χειρισμοί, που ακολούθησαν, από την αρχή του καλοκαιριού μέχρι και σήμερα!

Συμμερίζεται, άρα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τις συγκεκριμένες θέσεις και απόψεις του κορυφαίου υπουργού του και την αυτοκριτική του; Σε κάθε περίπτωση, η συνέντευξη Γεωργιάδη αποτελεί μεγάλο πολιτικό γεγονός και ανοίγει μεγάλο πολιτικό θέμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Exit mobile version