COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και σοκολάτα

Δοκιμάστε το και δε θα το μετανιώσετε

Δροσερό, λαχταριστό και πανεύκολο γλυκό ψυγείου που από την πρώτη κιόλας μπουκιά, θα σας κλέψει την καρδιά!

Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και σοκολάτα. Ετοιμάζεται εύκολα, γρήγορα και απαιτεί ελάχιστα υλικά. Ο συνδυασμός της συνταγής με τη σοκολάτα και την καραμέλα είναι μοναδικός και τον προτιμούν μικροί και μεγάλοι.

Διαβάστε επίσης: Γλυκό ψυγείου με μόλις 5 υλικά – Έτοιμο σε 15 λεπτά χωρίς ψήσιμο

Υλικά για το γλυκό ψυγείου

  • 500 γρ. κέικ
  • 100 ml σιρόπι
  • 400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
  • 1 φακελάκι κρέμα στιγμής σοκολάτα
  • 400 ml γάλα
  • 350 ml κρέμα γάλακτος
  • μερικά φουντούκια

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ταψί κουζίνας απλώνουμε το κέικ, με ένα πινέλο το σιροπιάζουμε και στρώνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.
  2. Σε ένα μπολ αδειάζουμε την κρέμα στιγμής σοκολάτα, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
  3. Αδειάζουμε και απλώνουμε με τη σπάτουλα την κρέμα σοκολάτας στο ταψί με το γλυκό μας.
  4. Σε ένα μπολ βάζουμε τη κρέμα γάλακτος, χτυπάμε με το μίξερ χειρός και την στρώνουμε πάνω από την κρέμα σοκολάτας.
  5. Βάζουμε το γλυκό μας 4 ώρες στο ψυγείο.
  6. Πασπαλίζουμε με μερικά τριμμένα φουντούκια, κόβουμε και σερβίρουμε.

Ένα μυστικό για τον μάγειρα

Για το σιρόπι βράζουμε 50 ml νερό και 50 γρ. ζάχαρη.

Πηγή: dimitrismichailidis.com

Γλυκό ψυγείου με άνθος αραβοσίτου, μπισκότα και ζελέ φράουλας που θα λατρέψουν τα παιδιά

Ένα γλυκό που μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια και τώρα συνεχίζουμε να το φτιάχνουμε για τα παιδιά μας!

Υλικά

Για τη βάση:

  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 150 ml ζεστό γάλα

Για την κρέμα:

  • 1 φάκελος Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 660 ml γάλα
  • 45 γρ. ζάχαρη
  • 20 φράουλες

Για το ζελέ:

  • 2 φάκελοι Φρουί Ζελέ με γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ
  • 600 ml βραστό νερό
  • 400 ml κρύο νερό

Εκτέλεση

Για τη βάση:

  • Ζεσταίνετε λίγο το γάλα να γίνει χλιαρό (προσοχή να μην καεί).
  • Παίρνετε ένα ταψάκι ή πυρέξ 30 x 30 εκ., βουτάτε ένα-ένα τα μπισκότα στο χλιαρό γάλα και τα στρώνετε στο ταψί.
  • Βάζετε την πρώτη στρώση από μπισκότα στο ταψί και στη συνέχεια βάζετε από πάνω, άλλη μια στρώση από μπισκότα, σταυρωτά όμως ώστε να έχετε δυο στρώσεις χωρίς κενά ενδιάμεσα.

Για την κρέμα:

  • Φτιάχνετε το Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Όταν είναι έτοιμο, απλώνετε πάνω από τα μπισκότα το Άνθος Αραβοσίτου. Στη συνέχεια, κόβετε σε φέτες τις φράουλες και τις απλώνετε πάνω σε όλη τη κρέμα και βάζετε το ταψί στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για το ζελέ:

Ετοιμάζετε το Φρουί Ζελέ με γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το βάζετε για λίγο στο ψυγείο. Δεν πρέπει να είναι ζεστό όταν το ρίξετε πάνω στην κρέμα. Αφήνετε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Για τη συναρμολόγηση:

Βγάζετε από το ψυγείο το γλυκό. Βάζετε το ζελέ πάνω από την κρέμα και ξαναβάζετε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να δέσει το ζελέ, περίπου 1 ώρα.

Back to top button