ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με βύσσινο και ελάχιστες θερμίδες

Advertisement

Αυτήν την εποχή κυκλοφορούν διάφορες παραλλαγές της βασικής συνταγής με γιαούρτι, ζελέ και κομπόστες για δροσερά γλυκά ψυγείου που αρέσουν σε όλη την οικογένεια και μας βγάζουν ασπροσπρόσωπες σε ένα ξαφνικό κάλεσμα φίλων και συγγενών. 

 

Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με βύσσινο και ελάχιστες θερμίδες

 

Advertisement

Η εν λόγω συνταγή περιέχει βύσσινα που αντί να είναι μέσα στο μείγμα στολίζουν εξωτερικά το γλυκό ψυγείου ενώ το λαχταριστό σιρόπι του γλυκαίνει τον ουρανίσκο.Επιπλέον, το γλυκό αυτό, περιέχει λίγες θερμίδες οπότε και μπορεί να φαγωθεί χωρίς πολλές ενοχές. Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει με ροδάκινα ή φράουλες.

Υλικά
Ζελέ 1 πακέτο με δυο φακελάκια βύσσινο
Γιαούρτι 500 γρ 2% (μπορείτε και πλήρες)
Κομπόστα 1 μικρό κουτί βύσσινο
Κόρν Φάουρ 1 κοφτή κουταλιά

Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με βύσσινο και ελάχιστες θερμίδες

 

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το σιρόπι από την κομπόστα βύσσινο μαζί με το κόρν φλάουερ και βράζουμε λίγο μέχρι να δέσει και να γίνει ένα παχύρρευστο σιρόπι. Όταν το σιρόπι δέσει προσθέτουμε και τα βύσσινα. Τέλος το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Μετά προσθέτουμε στο μείγμα του ζελέ,το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί με τον ζελέ.

Advertisement

 

 

Στην συνέχεια το βάζουμε σε μια φόρμα στρωμένη με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον έξι ώρες. Αφού περάσουν οι έξι ώρες και το ζελέ μας έχει παγώσει καλά το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω την κρύα πλέον σάλτσα βύσσινο που έχουμε φτιάξει με την κομπόστα.


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button