ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μαμαδίστικες κρέπες με ελάχιστες θερμίδες

Advertisement

Πολλοί και πολλές από εσάς μου επικοινωνείτε συνεχώς πως θέλετε επιλογές για σνακ με λίγες θερμίδες παρακάτω θα βρείτε μία συνταγή για κρέπες με λίγες θερμίδες που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα και να τις απολαύσετε χωρίς τύψεις.

Υλικά:
  • Μισό λίτρο γάλα 0% ή γάλα καρύδας που είναι πιο υγιεινό (το γάλα καρύδας πωλείται σε ειδικά μαγαζιά με φυτικά προϊόντα).
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι ολικής
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη
  • Χυμό από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
  1. Στύψτε ένα πορτοκάλι και κρατήστε τον χυμό του. Σουρώστε καλά το ζουμί και αφήστε το στο ψυγείο για πέντε λεπτά. Κοσκινίστε καλά το αλεύρι και βάλτε το σε ένα μπολ. Προσθέστε στο αλεύρι τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατέψτε καλά τα υλικά.
  2. Ρίξτε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύετε συνεχώς. Προσθέστε και το λάδι και τέλος βάλτε και το πορτοκάλι. Ανακατέψτε όλα τα υλικά καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα που θα είναι αρκετά αραιό. Αν δείτε ότι χρειάζεται να σφίξει, βάλτε άλλο λίγο αλεύρι. Αφήστε τη ζύμη για μισή ώρα στο ψυγείο για να σφίξει και για να γίνει πιο τραγανιστή.
  3. Αφού περάσει μισή ώρα, πάρτε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάλτε μία κουταλιά με μία κουτάλα από το μείγμα στο σκεύος. Κάντε κυκλικές κινήσεις με το τηγάνι μέχρι να πάει η ζύμη σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Ψήστε για δύο λεπτά τη μία πλευρά και μετά γυρίστε τη κρέπα και από την άλλη για άλλα δύο λεπτά. Οι κρέπες σας είναι έτοιμες για να φαγωθούν.

 

Tip: Μπορείτε να συνοδεύσετε τις κρέπες σας με μέλι, ή λιωμένη μαύρη σοκολάτα, είτε με φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα. Οι κρέπες σας είναι το ίδιο νόστιμες αλλά πιο πολύ υγιεινές.

Υλικά:

Advertisement

Μισό λίτρο γάλα 0% ή γάλα καρύδας που είναι πιο υγιεινό (το γάλα καρύδας πωλείται σε ειδικά μαγαζιά με φυτικά προϊόντα).
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι ολικής
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη
Χυμό από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Στύψτε ένα πορτοκάλι και κρατήστε τον χυμό του. Σουρώστε καλά το ζουμί και αφήστε το στο ψυγείο για πέντε λεπτά. Κοσκινίστε καλά το αλεύρι και βάλτε το σε ένα μπολ. Προσθέστε στο αλεύρι τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατέψτε καλά τα υλικά.

Ρίξτε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύετε συνεχώς. Προσθέστε και το λάδι και τέλος βάλτε και το πορτοκάλι. Ανακατέψτε όλα τα υλικά καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα που θα είναι αρκετά αραιό. Αν δείτε ότι χρειάζεται να σφίξει, βάλτε άλλο λίγο αλεύρι. Αφήστε τη ζύμη για μισή ώρα στο ψυγείο για να σφίξει και για να γίνει πιο τραγανιστή.

Αφού περάσει μισή ώρα, πάρτε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάλτε μία κουταλιά με μία κουτάλα από το μείγμα στο σκεύος. Κάντε κυκλικές κινήσεις με το τηγάνι μέχρι να πάει η ζύμη σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Ψήστε για δύο λεπτά τη μία πλευρά και μετά γυρίστε τη κρέπα και από την άλλη για άλλα δύο λεπτά. Οι κρέπες σας είναι έτοιμες για να φαγωθούν.

Advertisement

Tip: Μπορείτε να συνοδεύσετε τις κρέπες σας με μέλι, ή λιωμένη μαύρη σοκολάτα, είτε με φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα. Οι κρέπες σας είναι το ίδιο νόστιμες αλλά πιο πολύ υγιεινές.


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button