ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μαμαδίστικη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη στο πι και φι

Είναι πεντανόστιμη και θα την φτιάξετε πολύ γρήγορα

Όταν η τυρόπιτα είναι από τα χεράκια της μαμάς έχει άλλη νοστιμιά, κακά τα ψέματα! Για αυτόν ακριβώς το λόγο ρώτησα τη μαμά Ελένη να μου δώσει τη δική της συνταγή για πεντανόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο (ή όπως την αποκαλεί εκείνη: τεμπελοτυρόπιτα) και φυσικά δε μου το αρνήθηκε.

Μαμαδίστικη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη στο πι και φι

Ιδού, λοιπόν, πώς θα φτιάξουμε την τυρόπιτα:

Χορηγούμενο

 

Υλικά:
• 2 κούπες αλεύρι
• 2 φρέσκα αυγά
• 400 γρ. φέτα
• 1 φλιτζάνι λάδι
• 1 κεσεδάκι γιαούρτι
• 1 πρέζα αλάτι
• Λίγο πιπέρι
• Νερό
• 1 κ.σ baking powder

Χορηγούμενο

Εκτέλεση:
Χτυπάμε μέσα σε μια λεκάνη το γιαούρτι, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφος χυλός.

Θρυμματίζουμε τη φέτα και την ρίχνουμε μέσα στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε μαζί με το baking powder σιγά-σιγά στο μείγμα φροντίζοντας παράλληλα να ανακατεύουμε καλά.

Αν το μείγμα βγει λιγάκι σφιχτό προσθέτουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο και ρίχνουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι το μείγμα, φροντίζοντας να το στρώσουμε ομοιόμορφα.

Ψήνουμε στο κάτω μέρος του φούρνου, στους 180ο για περίπου 50 λεπτά. Όταν η πίτα ροδίσει είναι έτοιμη για… κατανάλωση.


Τόσο απλά και εύκολα. Καλή σας όρεξη!




Pol charalamp

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button