Όταν η τυρόπιτα είναι από τα χεράκια της μαμάς έχει άλλη νοστιμιά, κακά τα ψέματα! Για αυτόν ακριβώς το λόγο ρώτησα τη μαμά Ελένη να μου δώσει τη δική της συνταγή για πεντανόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο (ή όπως την αποκαλεί εκείνη: τεμπελοτυρόπιτα) και φυσικά δε μου το αρνήθηκε.
Μαμαδίστικη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη στο πι και φι
Ιδού, λοιπόν, πώς θα φτιάξουμε την τυρόπιτα:
Υλικά:
• 2 κούπες αλεύρι
• 2 φρέσκα αυγά
• 400 γρ. φέτα
• 1 φλιτζάνι λάδι
• 1 κεσεδάκι γιαούρτι
• 1 πρέζα αλάτι
• Λίγο πιπέρι
• Νερό
• 1 κ.σ baking powder
Εκτέλεση:
Χτυπάμε μέσα σε μια λεκάνη το γιαούρτι, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφος χυλός.
Θρυμματίζουμε τη φέτα και την ρίχνουμε μέσα στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε μαζί με το baking powder σιγά-σιγά στο μείγμα φροντίζοντας παράλληλα να ανακατεύουμε καλά.
Αν το μείγμα βγει λιγάκι σφιχτό προσθέτουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο και ρίχνουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι το μείγμα, φροντίζοντας να το στρώσουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε στο κάτω μέρος του φούρνου, στους 180ο για περίπου 50 λεπτά. Όταν η πίτα ροδίσει είναι έτοιμη για… κατανάλωση.
Τόσο απλά και εύκολα. Καλή σας όρεξη!
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα