Μάτι: Κι’ όμως, για πολλά κακουργήματα είχε ζητήσει ο Ανακριτής Μαρνέρης να παραπεμφθούν οι πρωταίτιοι – Πέταξαν στα σκουπίδια την πρότασή του και τους παρέπεμψαν για πλημμελήματα για να πάνε σπίτι τους!

Πως φθάσαμε στην χθεσινή απόφαση ντροπής για το μακελειό στο Μάτι

Σοκ προκάλεσε στο πανελλήνιο η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου για το μακελειό στο Μάτι, με τις ποινές-“χάδι”, που επεβλήθησαν στους καταδικασθέντες, ενώ οι περισσότεροι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν!

Επιβεβλημένο, όμως, από την δική μας πλευρά είναι να αποκαλύψουμε όλο το παρασκήνιο, δηλ. τα πραγματικά γεγονότα ,με τεκμήρια και αδιάσειστα στοιχεία.

Πρώτον: Γιατί παραπέμφθηκαν οι κατηγορούμενοι για πλημμελήματα σε σχέση με τις 102 φρικτές ανθρωποκτονίες και τους εκατοντάδες εγκαυματίες, που θα ταλαιπωρούνται για όλη την υπόλοιπη ζωή τους;

Απάντηση: Ο Ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης είχε ζητήσει να παραπεμφθούν οι πρωταίτιοι για κακουργήματα!
Το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε την πρόταση του και τους παρέπεμψε για πλημμελήματα.

Δεύτερον: Μπορούσε το Δικαστήριο να τους στείλει στη φυλακή, ακόμη και με την υφιστάμενη νομοθεσία;
Απάντηση: Ναι. μπορούσε! Αλλά η Πρόεδρος κα Γκιαούρη και οι άλλοι δύο δικαστές επέλεξαν να τους στείλουν στο σπίτι τους!

Τρίτον: Γιατί δεν κάθισαν στο εδώλιο και ο τότε Αρχηγός της ΕΛΑΣ Κ.Τζουβαλας και ο τότε Υπαρχηγός της Πυροσβεστικής και επικεφαλής του τομέα αντιπυρικών επιχειρήσεων Στέφανος Κολοκούρης;

Απάντηση: Γιατί υπήρξε κραυγαλέα πολιτική σκοπιμότητα! Ο κ.Τζουβαλας έγινε επί Ν.Δ. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και (επιπλέον)είχε άμεση ανάμιξη και στην υπόθεση των παρακολουθήσεων από το περιβόητο Ινστιτούτο Μελετών Θεμάτων Ασφαλειας στο Περιστέρι.

Ενώ ο κ.Κολοκούρης επί Ν.Δ….προήχθη σε Αρχηγό της Πυροσβεστικής, για να “αξιοποιηθεί” προφανώς η “τεχνογνωσία” που απέκτησε στο Μάτι!

Υπενθυμίζουμε ότι και οι δύο είχαν φθάσει στην κορυφή επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά ο Τσίπρας τους απομάκρυνε μία εβδομάδα μετά το Μάτι, για να επιστρέψουν “δριμύτεροι” και να προαχθούν επί Κυριάκου Μητσοτάκη!

Πώς, λοιπόν, θα πήγαιναν για κακουργήματα τα “χαϊδεμένα παιδιά” του συστήματος, που ανεξαρτήτως κυβερνήσεων ήταν πάντοτε στον αφρό;

Exit mobile version