Μελιτζάνες με φέτα και ντομάτα στον φούρνο

Οι μελιτζάνες με φέτα και ντομάτα είναι ένα κλασικό ελληνικό πιάτο, γεμάτο αρώματα και γεύση. Συνδυάζει την απαλή, καπνιστή γεύση της μελιτζάνας με τη γλυκύτητα της ντομάτας και την αλμυρή νοστιμιά της φέτας. Είναι ιδανικό για συνοδευτικό ή ακόμα και ως κύριο πιάτο με λίγο ψωμί.

Μελιτζάνες με φέτα και ντομάτα στον φούρνο – Υλικά (για 4 άτομα)

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία των μελιτζανών:

    • Κόψε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ.
    • Αλάτισέ τες και άφησέ τες σε σουρωτήρι για 30 λεπτά, ώστε να αποβάλουν την πικράδα τους.
    • Ξέπλυνε και στέγνωσέ τες με χαρτί κουζίνας.
  2. Τηγάνισμα ή Ψήσιμο:

    • Μπορείς να τις ψήσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά με λίγο ελαιόλαδο ή να τις τηγανίσεις ελαφρώς μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προετοιμασία της σάλτσας:

    • Σε ένα τηγάνι, σοτάρισε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
    • Πρόσθεσε τις τριμμένες ντομάτες, τη ζάχαρη (αν χρησιμοποιείς), τη ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
    • Άφησε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει.
  4. Συναρμολόγηση και ψήσιμο:

    • Σε ένα ταψί, στρώσε τις μελιτζάνες και περίχυσε με τη σάλτσα ντομάτας.
    • Θρυμμάτισε από πάνω τη φέτα και ψήσε στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να λιώσει ελαφρώς η φέτα και να δέσουν οι γεύσεις.
  5. Σερβίρισμα:

    • Πασπάλισε με φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό και απόλαυσε το φαγητό σου ζεστό!

Tips

Exit mobile version