Μεξικό: Γάμος εφιάλτης – Δεκάδες οι καλεσμένοι που βρέθηκαν στο νοσοκομείο

Στο νοσοκομείο με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης χρειάστηκε να μεταφερθούν περίπου 80 καλεσμένοι ενός γάμου στο Μεξικό αφού κατανάλωσαν το μενού τεσσάρων πιάτων που σερβιρίστηκε κατά τη δεξίωση. Το περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στην πόλη Κουερναβάκα.

Σε συνέντευξή της σε τοπικό μέσο, μία καλεσμένη του γαμπρού που κατέληξε στο νοσοκομείο αποκάλυψε τι είδους φαγητό κατανάλωσε η ίδια και οι άλλοι παρευρισκόμενοι και μίλησε για την τραυματική της εμπειρία.

Η Αράνζα Ροντρίγκες έφθασε σχετικά αργά στη δεξίωση η οποία είχε ξεκινήσει από τις 4 το απόγευμα, με τα πρώτα πιάτα να σερβίρονται κατά τις 6. Παρά το γεγονός ότι, γύρω στις 8 το βράδι που έφτασε, παρατήρησε ότι πολλοί από τους καλεσμένους είχαν ήδη αρχίσει να αισθάνονται αδιαθεσία, η γυναίκα δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία και ζήτησε να της φέρουν το γεύμα της, κάτι που φυσικά μετάνιωσε πικρά στη συνέχεια.

Η Ροντρίγκεζ κατανάλωσε ένα ορεκτικό με άγρια μανιτάρια, κατσικίσιο τυρί και κουλί ντομάτας ως ορεκτικό. Μια άλλη επιλογή ορεκτικού που κατανάλωσαν ορισμένοι από τους καλεσμένους ήταν το καρπάτσιο παντζαριού με μάνγκο. Το κυρίως πιάτο που της σέρβιραν περιείχε στήθος κοτόπουλου με σπανάκι, πουρέ γλυκοπατάτας και σπαράγγια. Σύμφωνα με την ίδια, το κυρίως πιάτο που σερβιρίστηκε στους άνδρες καλεσμένους ήταν διαφορετικό από εκείνο των γυναικών, αφού περιείχε μοσχάρι με μια σάλτσα ουίσκι, ωστόσο όλοι κατέληξαν στην ίδια κατάσταση. Όσο για τις επιλογές επιδόρπιου, αυτές περιλάμβαναν ένα γλυκό με μήλο και παγωτό και τσίζκεϊκ με καρύδια.

Η γυναίκα δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ποιο ήταν το πιάτο που της προκάλεσε την βακτηριακή λοίμωξη που την οδήγησε στο νοσοκομείο, ωστόσο θυμάται ότι τα άγρια μανιτάρια του ορεκτικού άφησαν στο στόμα της μια μεταλλική γεύση που παρέμεινε για αρκετή ώρα μετά.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media δείχνουν πληρώματα ασθενοφόρων και υπαλλήλους του χώρου δεξιώσεων να παρέχουν βοήθεια σε καλεσμένους με συμπτώματα όπως ναυτία, πονοκεφάλους, διάρροια και έντονο στομαχόπονο.

Η Ροντρίγκες είπε στη συνέντευξή της ότι δεν θυμάται πώς κατέληξε σε ένα από τα πολλά νοσοκομεία της πόλης που υποδέχτηκαν τους καλεσμένους του επεισοδιακού γάμου. Αφού της χορηγήθηκε ορός και φαρμακευτική αγωγή πηρε εξιτήριο μέσα σε 4-5 ώρες, όπως και οι περισσότεροι καλεσμένοι.

Η εταιρεία Grupo Paraíso που είχε αναλάβει το κέιτερινγκ του γάμου αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Exit mobile version