Μια υπέροχη συνταγή για γλυκό ταψιού που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις!

Δεν υπάρχει καλύτερη εποχή για ένα σιροπιαστό γλυκό ταψιού σερβιρισμένο με μια μπάλα παγωτού στο πλάι!

 

Δείτε λοιπόν πως θα φτιάξετε το τέλειο γλυκό ταψιού για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, ή, για να το απολαύσετε μόνοι σας με την οικογένεια σας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο:

Υλικά της Συνταγής

1 πακέτο φύλλα κρούστας (450-500γρ)
200γρ βούτυρο
1 λίτρο γάλα
3 κόκκους κάρδαμο
1 βανιλίνη
200γρ ζάχαρη
2 αυγά
100γρ σιμιγδάλι ψιλό
100γρ βουτυρο
Για το σιρόπι
500γρ ζάχαρη
375γρ γρ νερο
Ξύσμα από πορτοκαλί
Ξύσμα από λεμόνι
3 κόκκους κάρδαμο

Εκτέλεση της Συνταγής

Ζεσταίνουμε το γάλα με το κάρδαμο και την βανιλινη. Σε ένα μπολ χτυπάμε την ζάχαρη τα αυγά και το σιμιγδάλι. Όταν ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε λίγο από το γάλα στο μείγμα με τα αυγά μέχρι να πάρει θερμοκρασία. Αφαιρούμε τα κάρδαμα από το γάλα και ρίχνουμε το ζεστό μίγμα με τα αυγά στην κατσαρόλα. Χτυπάμε την κρέμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να κοχλάζει και να δέσει. Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε λίγο λίγο το βούτυρο. Καλύπτουμε με μεμβράνη η βρεγμένη λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσει.
Για το σιρόπι ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε μέχρι να πάρει βράση.
Σε ένα Pyrex η ορθογώνιο ταψί ανοίγουμε καλά με λιωμένο βούτυρο και βάζουμε στρώσεις από τα φύλλα με μπόλικο βούτυρο ενδιάμεσα. Κρατάμε 3 φύλλα για από πάνω. Βάζουμε την κρέμα πάνω από τα φύλλα, βάζουμε τα 3 φύλλα από πάνω διπλά (διπλωμένα στη μέση) και διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα. Χαράζουμε και ψήνουμε στους 170 για 50 λεπτά.
Σιροπιάζουμε αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο με κρύο σιρόπι.

Exit mobile version