Μίκης Θεοδωράκης: Ποιά είναι η κόρη του?… Η άγνωστη ζωή της και οι… περίεργες συνήθειές της!…

Στην προσωπική ιστοσελίδα της κόρης του Μίκη Θεοδωράκη διαβάσαμε τις εξής πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για εκείνη:
Η Μαργαρίτα – Ασπασία Θεοδωράκη είναι κόρη του Μίκη Θεοδωράκη και της Μυρτώς Αλτίνογλου. Γεννήθηκε στο Παρίσι στις 30 Νοεμβρίου 1958. Σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Paris VIII της Σορβόννης και είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών. Εδώ και 17 χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με το έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Είναι επικεφαλής της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» , που ως στόχο έχει τη διάδοση της μουσικής του συνθέτη στην Ελλάδα και το εξωτερικό . Επίσης, ασχολείται με τις εκδόσεις «Ρωμανός», που έχουν ως αντικείμενο την έκδοση και προβολή των Απάντων του πατέρα της.
Στον ελεύθερο χρόνο της , εδώ και αρκετά χρόνια, ξεκίνησε να ασχολείται με το κέντημα και αργότερα άρχισε να συλλέγει σπασμένα αντικείμενα (πλακάκια, ποτήρια, πιάτα, διακοσμητικά κ ά.) με σκοπό να τα κολλάει στους τοίχους. Ξεκίνησε από μικρές επιφάνειες και τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί σε ολόκληρους τοίχους και πατώματα εξωτερικού χώρου. – Aυτό ακριβώς μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα!-

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη είναι αυτοδίδακτη, δεν έχει λάβει ποτέ ειδική εκπαίδευση και έμαθε από τον πειραματισμό και την εμπειρία. Έχει επηρεαστεί από διάφορους πολιτισμούς ,που γνώρισε στα ταξίδια της ανά τον κόσμο αλλά , κυρίως , από τα τοπία και τα χρώματα της Ελλάδας. Μέσα στις δημιουργίες της αναμειγνύονται πορσελάνες, μέταλλα, πέρλες, καθρέφτες, πλακάκια, διάφορα κεραμικά, καθώς και άλλα αντικείμενα , όπως για παράδειγμα δύο παλιά ποδήλατα. Ξεκίνησε κάνοντας έρευνες σχετικά με τα υλικά και τους τρόπους συναρμολόγησής τους και στη συνέχεια έμαθε την τεχνικής τους μέσω της πρακτικής μεθόδου.
Η ίδια αναφέρει πως «Είχα ανάγκη να εκφράσω την καλλιτεχνική ανησυχία μου και ανακαλύπτοντας την τέχνη του ψηφιδωτού, ένιωσα αμέσως στο στοιχείο μου».Το στυλ του καλλιτέχνη είναι πρωτότυπο. Ποτέ δεν κάνει το ίδιο πράγμα δύο φορές και όλα τα σχέδιά της είναι μοναδικά. Δέχεται παραγγελίες, κρατώντας όμως ένα μεγάλο μέρος της ελευθερίας στις δημιουργίες της.
Πηγή: marieclaire.gr

Exit mobile version