MEDIAΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τι να μην αναζητήσετε ποτέ στην Google

Σίγουρα το ίντερνετ είναι γεμάτο με δισεκατομμύρια πληροφορίες που μπορείς να αξιοποιήσεις με το πάτημα και μόνο ενός κουμπιού. Υπάρχουν, όμως, μερικά αποτελέσματα της Google που θα ήταν καλό να μην τα αναζητήσεις.

Ποιες είναι, όμως, οι συγκεκριμένες περιπτώσεις και γιατί όσοι μπήκαν στη διαδικασία να τις αναζητήσουν έστω και μία φορά στο Google δήλωσαν πως δεν θα το έκαναν ποτέ ξανά; Ας τις δούμε αναλυτικά:

Χορηγούμενο

O τραυματισμός δαχτύλου από κόσμημα

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, οι εργαζόμενοι που ασκούν επαγγέλματα τα οποία απαιτούν τη χρήση χεριών, δε θα πρέπει να φορούν δαχτυλίδια. Κι αυτό γιατί ενδέχεται να πιαστούν σε μηχανήματα, εργαλεία ακόμη και ρούχα και να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι η αποκόλληση δαχτύλου. Οι εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από τα συγκεκριμένα ατυχήματα είναι αποκρουστικές. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να μην τις δεις.

Χορηγούμενο

Η προνύμφη στόματος

Το συγκεκριμένο παράσιτο είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να ψάξεις στο διαδίκτυο. Βρίσκεται σε μολυσμένα τρόφιμα ή νερό. Προσκολλάται στο στόμα και προκαλεί ακραίο πόνο και δυσφορία. Αν δεν αντιμετωπιστεί, ενδέχεται να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο. Καλό θα ήταν λοιπόν να προσέχεις καλά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το φαγητό του πριν το φας, προκειμένου να αποφύγεις μια τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη.

Το video θανάτου του φυσιοδίφηSteve Irwin

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2006, ένας από τους πιο γνωστούς φυσιοδίφες πέθανε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ενός ντοκιμαντέρ άγριας φύσης, εξαιτίας ενός σαλαχιού που του τρύπησε το στήθος. Αν αναζητήσεις το εν λόγω video στο διαδίκτυο, θα έχεις τη δυνατότητα να το δεις ολόκληρο. Συμβουλή μας, όμως, θα ήταν να μην το κάνεις, καθώς η εμπειρία θα είναι σίγουρα τραυματική.

Χορηγούμενο

Ο ψύλλος της άμμου

Πρόκειται για ένα παρασιτικό αρθρόποδο που εισέρχεται στο ανθρώπινο σώμα και τρέφεται με το αίμα του ξενιστή του. Εντοπίζεται κυρίως σε ζεστά και υγρά κλίματα της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, ενώ μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις, φλεγμονή του δέρματος ακόμη και αναιμία εξαιτίας της μεγάλης απώλειας αίματος.

Χορηγούμενο

Οι επιθέσεις από αρκούδες

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν αρκετά videos από επιθέσεις αρκούδων γκρίζλι σε ανθρώπους στα βουνά των ΗΠΑ και του Καναδά. Τα στιγμιότυπα είναι πολύ σκληρά και οι ψυχολόγοι συμβουλεύουν να μην τα παρακολουθήσεις, καθώς ενδέχεται να σου δημιουργήσουν ψυχολογικά τραύματα.

Το backpack με τη χύτρα ταχύτητας

Υπάρχει λόγος να βάλεις ποτέ μια χύτρα ταχύτητας μέσα σε ένα backpack; Προφανώς όχι. Στο παρελθόν, όμως, έχει χρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη μέθοδος προκειμένου να προκληθούν τρομοκρατικά χτυπήματα σε διάφορες πόλεις του κόσμου. Το ζήτημα, μάλιστα, έχει φτάσει ως το  Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, το οποίο έχει προειδοποιήσει τους ανθρώπους σχετικά με τη χρήση των συγκεκριμένων σακιδίων.

Οι χρηματοπιστωτικές απάτες

Η τελευταία αναζήτηση της Google δεν αφορά κάποιο παράσιτο ή επίθεση από άγριο ζώο. Αφορά διαδικτυακές απάτες που γίνονται καθημερινά στον κυβερνοχώρο. Οι ειδικοί επισημαίνουν πως όσοι θέλουν να ασχοληθούν ενεργά με το online trading θα πρέπει να μην εμπιστεύονται πλατφόρμες που υπόσχονται εύκολο κέρδος και τεχνογνωσίες «που τις έχουν μόνο εκείνοι και κανείς άλλος». Ενδέχεται να πέσουν θύμα εξαπάτησης και να χάσουν αρκετά χρήματα. Όποτε, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να προσέχεις πως θα χρησιμοποιήσεις το ηλεκτρονικό σου πορτοφόλι.





Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button