‘Μόνον με προβολή ισχύος απέναντι στην Τουρκία η Ελλάδα μπορεί να θωρακίσει την κυριαρχία της και να εξασφαλίσει την Ειρήνη’, τονίζει ο Πάνος Παναγιωτόπουλος πρώην Υπουργός Άμυνας!

«Μόνον με προβολή ισχύος απέναντι στην Τουρκία μπορεί η Ελλάδα να προστατέψει την κυριαρχία της και να διασφαλίσει την Ειρήνη», τόνισε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας και γνωστός δημοσιογράφος και δικηγόρος κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερωτήματα του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου, προέβλεψε ότι ο Ερντογάν θα στείλει σύντομα τα εξειδικευμένα σκάφη ερευνών και γεωτρήσεων, που διαθέτει η Τουρκία, συνοδευόμενα και από μέρος του Τουρκικού πολεμικού στόλου, στην μεγάλη θαλάσσια περιοχή της Αν. Μεσογείου, που περικλείεται από τη μια πλευρά από την γραμμή Ρόδου, Καρπάθου, Κάσου, Κρήτης και από την άλλη από τα Χωρικά Ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και θα το κάνει αυτό, για να κατοχυρώσει στην πράξη το απαράδεκτο και παράνομο καθεστώς, που επιθυμεί ο ίδιος να επιβάλει στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, σε πείσμα των όσων επιτάσσουν το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας: Δηλαδή ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, αλλά έχουν μόνον χωρικά ύδατα, τα οποία τελειώνουν σε απόσταση έξι μιλίων από τις ακτές τους!

Ο κ. Παναγιωτόπουλος προέβλεψε επίσης ότι θα επαναληφθούν τις επόμενες εβδομάδες οι υβριδικές ‘επιθέσεις’ των Τούρκων, με την άσκηση πίεσης προς την Ελλάδα, στα χερσαία σύνορα του Έβρου, αλλά και στα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο, με την εκ νέου εργαλειοποίηση χιλιάδων μεταναστών, που τους χρησιμοποιεί το καθεστώς Ερντογάν, οργανώνοντας και προωθώντας την μετακίνησή τους προς την Ελλάδα, με τρόπο ασφυκτικό και πιεστικό.

Στην συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο πρώην Υπουργός Άμυνας των κυβερνήσεων Σαμαρά εξήγησε ποιά είναι τα βήματα που πρέπει να κάνει εδώ κι τώρα η Ελλάδα, τόσο στον διπλωματικό, όσο και στον αμυντικό τομέα, προκειμένου να κατοχυρώσει την Ειρήνη και να προστατέψει τα Εθνικά Κυριαρχικά της Δικαιώματα, στο Αιγαίο, την Αν. Μεσόγειο και τον Έβρο.

Στο βίντεο, που ακολουθεί μπορείτε να δείτε όλη την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη:

Exit mobile version