Μπάχαλο η Eurοvision: Απειλεί να αποχωρήσει και η Ισπανία! – Στον «αέρα» η τελική πρόβα!

Δεν έχει τέλος το μπάχαλο στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024 που γίνεται στο Μάλμε της Σουηδίας. Η γενική πρόβα του τελικού, η οποία αρχίζει στις 22:00 το βράδυ και σε αυτήν θα ψηφίσουν οι εθνικές επιτροπές καθορίζοντας το 50% του αποτελέσματος, είναι «στον αέρα».

Συγκεκριμένα, η Ολλανδία είναι με το ένα πόδι εκτός της Eurovision 2024 λόγω ενός «βίαιου επεισοδίου». Ο ερμηνευτής της χώρας, Joost Klein, σύμφωνα με τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης, φέρεται να ενεπλάκη σε καβγά με άνθρωπο της τηλεοπτικής παραγωγής. Η κατάσταση, μάλιστα, αξιολογείται ως «πολύ σοβαρή». Επισημαίνεται ότι η είδηση έγινε γνωστή από ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Ο Joost Klein, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, εξέφρασε δημοσίως τη δυσαρέσκειά του για την αποστολή του Ισραήλ στη Eurovision 2024.

Το επεισόδιο του Ολλανδού τραγουδιστή με την αποστολή του Ισραήλ

Ένας Πολωνός δημοσιογράφος ρώτησε την Ισραηλινή καλλιτέχνιδα: «Σκεφτήκατε ποτέ ότι με την παρουσία σας εδώ αποτελείτε κίνδυνο και κίνδυνο για άλλους καλλιτέχνες και για το κοινό;». Όταν ο οικοδεσπότης της συνέντευξης Τύπου, ο Σουηδός δημοσιογράφος, Jovan Radomir, παρενέβη και είπε ότι η Eden Golan δεν χρειαζόταν να απαντήσει στην ερώτηση, ο Joost Klein βροντοφώναξε: «Γιατί όχι;».

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στην οποία η ολλανδική αντιπροσωπεία τοποθετήθηκε ακριβώς δίπλα στην ισραηλινή, ο Joost Klein επέλεξε να κρυφτεί αρκετές φορές κάτω από την ολλανδική σημαία. Αυτό ερμηνεύτηκε ως σημάδι, αφού ο Joost Klein, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, αρνήθηκε, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, να φωτογραφηθεί μαζί με την Eden Golan.

Πάντως, η σουηδική εφημερίδα «Aftonbladet» επιμένει ότι ένα άλλο γεγονός, το οποίο συνέβη μετά τον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision 2024, οδήγησε στην απόφαση ο Joost Klein από την Ολλανδία να μην συμμετάσχει στην πρώτη γενική πρόβα του τελικού.

Απειλεί με αποχώρηση από τη Eurovision 2024 η Ισπανία

Σε ανακοίνωσή της, πριν από λίγο, η Δημόσια Τηλεόραση της Ισπανίας αμφισβήτησε την αξιοπιστία της Eurovision 2024. Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Χ, το ισπανικό κρατικό δίκτυο RTVE ανέφερε: «Η ισπανική αντιπροσωπεία στη Eurovision μετέφερε στην EBU τη δέσμευσή της για την ελευθερία του Τύπου και της γνώμης και απαίτησε από τη Eurovision να διασφαλίσει τον σεβασμό της».

Επισημαίνεται ότι η Ισπανία είναι μία από τις «Big Five», δηλαδή μία από τις πέντε χώρες που συνεισφέρουν τα περισσότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU), δηλαδή στη διοργανώτρια Αρχή της Eurovision 2024.

Σε κρίση η EBU

Η EBU, όπως μεταδίδουν σουηδικά μέσα ενημέρωσης, είναι σε κόκκινο συναγερμό καθώς είναι κρίσιμο μίτινγκ σε εξέλιξη. Μάλιστα, σε αυτό συμμετέχει και ο εκτελεστικός επόπτης της Eurovision 2024 από τη Σουηδία, Martin Österdahl.

Μάλιστα, όλα δείχνουν την αποβολή της Ολλανδίας αφού η σημαία της χώρας δεν υπάρχει στο αντίστοιχο καμαρίνι του Malmö Arena. Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται ακόμη και ανακοίνωση από τη Δημόσια Τηλεόραση της Ολλανδίας.

Exit mobile version