COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

«Μπαμπάτσικα» μπιφτέκια όλο νοστιμιά: 3 μυστικά για να βγουν σαν αφρός




Ένα πιάτο φαγητού που μπορεί να δελεάσει και τον πιο δύσκολο καλεσμένο είναι σίγουρα τα μπιφτέκια, είτε συνοδεύονται από ρύζι ή πατάτες, είτε με λίγη δροσερή σαλάτα. Με την ευκαιρία, δείτε συνταγή για Μαμαδίστικα μπιφτέκια γεμιστά: Θα τα «παίξει» και ο ουρανίσκος σας

 

Χορηγούμενο

«Μπαμπάτσικα» μπιφτέκια όλο νοστιμιά: 3 μυστικά για να βγουν σαν αφρός

 

Αν και η διαδικασία παρασκευής τους είναι απλή και θεωρείται ένα από τα εύκολα φαγητά, είναι γεγονός πως πολλές φορές μπορεί και να μην πετύχουν. Υπάρχουν κάποια μυστικά για να βγουν τα μπιφτέκια μας ζουμερά και αφράτα και μόλις τα ανακαλύψαμε.

Χορηγούμενο

Υλικά

500 γ μοσχαρίσιο 500γ χοιρινό
2 κρεμμύδια στον τρίφτη
1 δοντάκι σκόρδο
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι η μισό μισό με νοστιμιά
2 κουταλάκια ρίγανη
1κτγ γλυκό κόκκινο πιπέρι
1/3 του κουταλιού μαύρο πιπέρι
3 κουταλάκια της σούπας λάδι
ψωμί η φρυγανιά 100γρ
1/2 κτγ μουστάρδα
1/2κτγ κύμινο
1/3 κτγ μπαχάρι τριμμένο
2 κτγ μπεκιν
1 κτγ ξύδι
προαιρετικό 2 αυγά

Εκτέλεση

Το πρώτο βήμα για τη συνταγή μας είναι να πάρουμε την ψίχα από το ψωμί και να την χτυπήσουμε στον τρίφτη. Μόλις έχουν γίνει σαν φρυγανιά, βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και τρίβουμε και τα κρεμμύδια.

Χορηγούμενο

«Μπαμπάτσικα» μπιφτέκια όλο νοστιμιά: 3 μυστικά για να βγουν σαν αφρός

 

Πρώτο μυστικό: Αφού τρίψουμε στον τρίφτη τα κρεμμύδια, το πρώτο μυστικό είναι να το σοτάρουμε ελάχιστα στο τηγάνι με λίγο λάδι και σκόρδο. Αυτό βοηθάει στο να μην μας ενοχλήσει το κρεμμύδι στο στομάχι ενώ ρουφάει τα υγρά και βγαίνουν οι μυρωδιές στο μπιφτέκι μας.

Χορηγούμενο

«Μπαμπάτσικα» μπιφτέκια όλο νοστιμιά: 3 μυστικά για να βγουν σαν αφρός

Στη συνέχεια, αφαιρούμε από τη φωτιά και μέσα στο μπολ με τον κιμά ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το τριμμένο ψωμί, τη ρίγανη, το πιπέρι και τα υπόλοιπα μυρωδικά μας. Βάζουμε στο μείγμα μας το λάδι και στο τέλος ρίχνουμε την κουταλιά μουστάρδας αλλά και το μπαλσάμικο. Πλάθουμε καλά τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Δεύτερο μυστικό: Ρίχνουμε στο μείγμα 2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ. Αυτό θα βοηθήσει να φουσκώσουν τα μπιφτέκια μας ενώ δεν θα κολλήσουν στη σχάρα.
Τρίτο μυστικό: Αφού έχουμε βάλει τα μπιφτέκια στη σχάρα, πριν αποσύρουμε από τη φωτιά τα αλείφουμε με λίγη κέτσαπ σε κάθε πλευρά.
Τα μπιφτέκια μας είναι έτοιμα. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με baby πατάτες ή σαλάτα.

 


 





Back to top button