Μυρωδιά σκόρδου μετά τον μπακαλιάρο σκορδαλιά; Απλά παρελθόν με μικρές αλλά θαυματουργές λύσεις

Η 25η Μαρτίου πέρασε και, όπως προστάζει η παράδοση, το τραπέζι μας τίμησε δεόντως τον μπακαλιάρο με σκορδαλιά. Τραγανός, αλμυρός, πεντανόστιμος. Και φυσικά… πολύ σκορδάτος. Όμως, όσο απολαυστικός κι αν είναι, η μυρωδιά του σκόρδου δεν συγχωρεί – ειδικά όταν μένει στο στόμα (και την ανάσα μας) για ώρες μετά.

Πώς θα απαλλαγείς από την μυρωδιά σκόδρου μετά από ένα λουκούλλειο γεύμα με μπακαλιάρο σκορδαλιά;

1. Μάσησε μαϊντανό ή φύλλα δυόσμου

Το μαϊντανό τον έβαλες ίσως στη σκορδαλιά – τώρα βάλε τον και μετά. Φρέσκος μαϊντανός ή δυόσμος λειτουργούν σαν φυσικά «αποσμητικά στόματος» και απλώς μασήσε λίγα φύλλα.

2. Μήλο, καρότο ή αγγούρι

Οι τραγανές τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό βοηθούν να καθαριστεί το στόμα και η γλώσσα, μειώνοντας τις θειώδεις ενώσεις που προκαλεί το σκόρδο. Το μήλο είναι must!

3. Πιες ένα ποτήρι γάλα

Έρευνες έχουν δείξει πως το γάλα, ειδικά το πλήρες, μειώνει σημαντικά τη μυρωδιά του σκόρδου. Καλύτερα να το πιεις κατά τη διάρκεια του γεύματος, αν το θυμηθείς.

4. Μασήστε κόκκους καφέ ή κάρδαμο

Είναι μια παραδοσιακή λύση από τη Μέση Ανατολή και την Ινδία. Εκτός του ότι φρεσκάρουν την ανάσα, καλύπτουν πολύ αποτελεσματικά το άρωμα του σκόρδου.

5. Στοματικό διάλυμα με μαγειρική σόδα

Αν θες κάτι γρήγορο, βάλε μισό κουταλάκι σόδα σε ένα ποτήρι νερό και κάνε στοματικές πλύσεις. Εξουδετερώνει τα βακτήρια που προκαλούν τη μυρωδιά.

6. Οδοντόβουρτσα και γλώσσα – μην την ξεχνάς!

Το σκόρδο «κολλάει» συχνά στη γλώσσα και στα ούλα. Βούρτσισμα και καθαρισμός της γλώσσας βοηθούν καθοριστικά στην απομάκρυνση της μυρωδιάς.

Η μυρωδιά του σκόρδου μπορεί να «κρατήσει» έως και 24 ώρες επειδή απελευθερώνει πτητικές ενώσεις που περνούν στο αίμα και αποβάλλονται ακόμη και με την αναπνοή ή τον ιδρώτα. Οπότε, ακόμα και με όλα τα παραπάνω, λίγη υπομονή είναι το τελευταίο «συστατικό» για να την ξεφορτωθείς!

Exit mobile version