Να πως θα ξεφορτωθείτε τη μούχλα από το κάδο του πλυντηρίου ρούχων με φυσικό τρόπο

Tips και τεχνικές

Αναρωτιέστε μήπως πώς θα εξουδετερώσετε από το πλυντήριο ρούχων τις άσχημες μυρωδιές που δημιουργούνται από τη μούχλα και την υγρασία; Ορίστε κάποια tips που σίγουρα θα βοηθήσουν.

 

Μερικές φορές, τα καθαρά ρούχα που μόλις έβγαλες από το πλυντήριο έχουν μία ενοχλητική μυρωδιά. Αυτό συμβαίνει συνήθως καθώς μούχλα και βρωμιά έχουν εγκλωβιστεί στον κάδο, μαζί με υπολείμματα απορρυπαντικού αλλά και βακτήρια που δημιουργούνται από την υγρασία.

Γι αυτό, ο καθαρισμός του κάδου είναι απαραίτητος για τη σωστή συντήρηση του πλυντηρίου ρούχων.

Παρακάτω, θα βρεις χρήσιμες συμβουλές και tips για να ξεφορτωθείς αυτή την ενοχλητική μυρωδιά. Τα ρούχα θα μυρίζουν και πάλι φρεσκάδα!

Διαβάστε επίσης: Μούχλα στο πλυντήριο ρούχων: Εξαφάνισέ την αμέσως…

Συμβουλές και tips για να κάνεις τον κάδο του πλυντηρίου να ευωδιάζει με φυσικό τρόπο

Να πως θα ξεφορτωθείτε τη μούχλα από το κάδο του πλυντηρίου ρούχων με φυσικό τρόπο

1. Καταρχάς, μην αφήνεις ποτέ βρεγμένα ρούχα για πολλή ώρα στον κάδο του πλυντηρίου γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ανάπτυξης μούχλας. Μόλις ολοκληρωθεί η πλύση, φρόντισε να τα βγάλεις και να τα απλώσεις.

2. Χρησιμοποίησε μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι για να κάνεις τον κάδο να μοσχοβολάει. Αφού αδειάσεις το πλυντήριο, ρίξε περίπου 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και 2 φλιτζάνια λευκό ξύδι στον κάδο. Πρόσθεσε επίσης, περίπου 1 κ.σ. μαγειρική σόδα και μερικές σταγόνες λευκό ξύδι στη θήκη του απορρυπαντικού. Βάλε μια πλύση στους 60 βαθμούς.

Να πως θα ξεφορτωθείτε τη μούχλα από το κάδο του πλυντηρίου ρούχων με φυσικό τρόπο

3. Προκειμένου να φεύγει η υγρασία από τον κάδο του πλυντηρίου και τη θήκη του απορρυπαντικού, φρόντισε να κρατάς την πόρτα και τη θήκη ανοιχτές μετά από κάθε πλύση.

4. Αφού τελειώσει μια πλύση, σκούπισε με ένα πανάκι το λάστιχο της πόρτας του πλυντηρίου για να μην αναπτυχθεί υγρασία. Αν έχεις καιρό να το καθαρίσεις, μπορεί να έχει ήδη εμφανιστεί μούχλα σε αυτό το σημείο την οποία δυστυχώς αντιμετωπίζει αποτελεσματικά μόνο η χλωρίνη. Αφού καθαρίσεις το λάστιχο, κάνε μια πλύση σε ένα σύντομο πρόγραμμα για να φύγουν τυχόν υπολείμματα.

5. Όταν βλέπεις ότι έχει συσσωρευτεί βρωμιά στη θήκη του απορρυπαντικού, αφαίρεσέ την και πλύνε την με σαπούνι και καθαρό νερό.

6. Τέλος, αν αναρωτιέσαι πόσο συχνά πρέπει να πλένεις το πλυντήριο ρούχων, οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν μία φορά το μήνα ή περίπου κάθε 30 κύκλους πλύσης για να αποφεύγουμε τη συσσώρευση ρύπων.

Exit mobile version