Για να ξεμπερδεύετε: Αυτοί είναι οι 6 τρόποι για να μη μυρίζουν «ψαρίλα» τα χέρια σας όταν μαγειρεύετε

Ψαρίλα: Tα ψαράκια μπορεί να είναι πεντανόστιμα όταν είναι να τα φάμε, αλλά η μυρωδιά που μένει στα χέρια μας κατά το μαγείρεμα είναι πραγματικά απαίσια.

Για να ξεμπερδεύετε: Αυτοί είναι οι 6 τρόποι για να μη μυρίζουν «ψαρίλα» τα χέρια σας όταν μαγειρεύετε

Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές απλές και αποτελεσματικές μέθοδοι για να απαλλαγείτε από αυτήν την οσμή.

Και ύστερα, το μαγείρεμα των ψαριών θα είναι πλέον εύκολη υπόθεση χωρίς ενοχλητικές και επίμονες μυρωδιές.

Πάμε να δούμε παρακάτω τα 6 κόλπα για να «γλιτώσετε» από την ψαρίλα

1. Χρησιμοποιήστε Λεμόνι ή Ξύδι
Τα λεμόνια και το ξύδι είναι φυσικά αποσμητικά που μπορούν να εξουδετερώσουν την μυρωδιά του ψαριού.

Λεμόνι: Τρίψτε τα χέρια σας με χυμό λεμονιού ή ένα κομμένο λεμόνι. Η οξύτητα του λεμονιού βοηθά στην εξουδετέρωση της μυρωδιάς.

Ξύδι: Μουλιάστε τα χέρια σας σε μια λεκάνη με ξύδι για μερικά λεπτά ή τρίψτε τα με λίγο ξύδι.

2. Χρησιμοποιήστε Μαγειρική Σόδα
Η μαγειρική σόδα είναι γνωστή για τις καθαριστικές και αποσμητικές ιδιότητές της.

Αναμίξτε μαγειρική σόδα με λίγο νερό για να φτιάξετε μια πάστα και τρίψτε τα χέρια σας με αυτή. Αφήστε την πάστα να δράσει για 1-2 λεπτά πριν ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Για να ξεμπερδεύετε: Αυτοί είναι οι 6 τρόποι για να μη μυρίζουν «ψαρίλα» τα χέρια σας όταν μαγειρεύετε

3. Ανοξείδωτο Ατσάλι
Ένα κόλπο που χρησιμοποιούν πολλοί σεφ είναι να τρίψετε τα χέρια σας σε μια ανοξείδωτη επιφάνεια, όπως η βρύση ή ένα ανοξείδωτο κουτάλι.

Τρίψτε τα χέρια σας σε ανοξείδωτο ατσάλι κάτω από τρεχούμενο νερό για περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Ψάρι
4. Μουστάρδα
Μια λιγότερο γνωστή αλλά αποτελεσματική μέθοδος είναι η χρήση μουστάρδας.

Τρίψτε τα χέρια σας με λίγη μουστάρδα και μετά ξεπλύνετε με νερό. Η μουστάρδα βοηθά να απομακρυνθούν οι οσμές.

5. Καφές
Ο καφές έχει την ιδιότητα να απορροφά οσμές.

Τρίψτε τα χέρια σας με μερικούς κόκκους καφέ ή με αλεσμένο καφέ και μετά ξεπλύνετε καλά.

Για να ξεμπερδεύετε: Αυτοί είναι οι 6 τρόποι για να μη μυρίζουν «ψαρίλα» τα χέρια σας όταν μαγειρεύετε

6. Αλκοολούχα Μαντηλάκια
Τα αλκοολούχα μαντηλάκια είναι πολύ αποτελεσματικά στην εξουδετέρωση των οσμών.

Σκουπίστε τα χέρια σας με αλκοολούχα μαντηλάκια για να απομακρύνετε τη μυρωδιά.

Συμβουλές για να προλάβετε τη μυρωδιά
Φοράτε Γάντια: Η πιο απλή λύση είναι να φοράτε γάντια μιας χρήσης κατά την προετοιμασία των ψαριών.

Πλύσιμο με Κρύο Νερό: Ξεπλύνετε τα χέρια σας με κρύο νερό πριν από το πλύσιμο με σαπούνι και ζεστό νερό. Το κρύο νερό βοηθά στο να μη διαχέονται οι οσμές στους πόρους του δέρματος.

Ακολουθώντας αυτές τις μεθόδους, μπορείτε να απολαύσετε την προετοιμασία ψαριών χωρίς να ανησυχείτε για τη δυσάρεστη μυρωδιά στα χέρια σας.

Για να ξεμπερδεύετε: Αυτοί είναι οι 6 τρόποι για να μη μυρίζουν «ψαρίλα» τα χέρια σας όταν μαγειρεύετε

Exit mobile version