Νέο τσουνάμι κορωνοϊού της Βρετανικής μετάλλαξης φοβούνται οι ειδικοί μέσα στον Μάρτιο! Άμεσος κίνδυνος ‘να γονατίσει’ το ΕΣΥ και να χαθούν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές!

Της σύνταξης του europost.gr

Νέο ‘τσουνάμι’ κορωνοϊού -και μάλιστα της της Βρετανικής μετάλλαξης- περιμένουν οι ειδικοί επιστήμονες να ξεσπάσει μέσα στον Μάρτιο, με συνέπειες, που δεν είναι δυνατόν να σταθμιστούν ακόμη για τον Ελληνικό πληθυσμό.

Σύμφωνα με δηλώσεις κορυφαίου λοιμωξιολόγου – επιδημιολόγου στο europost.gr, ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, στον παρόντα χρόνο λειτουργούν ως υπερμεταδότες και υπερπολλαπλασιαστές της Βρετανικής μετάλλαξης όλοι οι κλειστοί χώροι και οι κλειστές δομές που υπάρχουν στη χώρα, όπως τα σούπερ μάρκετ, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα πάσης φύσεως Ιδρύματα (γηροκομεία, ορφανοτροφεία κλπ), οι ιδιωτικές κλινικές οι δομές φιλοξενίας μεταναστών κλπ.

Αν η κυβέρνηση δεν παρέμβει άμεσα στους χώρους αυτούς, υπογραμμίζει ο κορυφαίος επιστήμων στο europost.grτότε θα δούμε τα κρούσματα να εκτοξεύονται και τους θανάτους να πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα!

Έχει ‘γονατίσει’ το Εθνικό Σύστημα Υγείας!

Πράγματι, αν δεν ληφθούν εγκαίρως μέτρα, ενδέχεται να βρεθούμε μπροστά σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, με δεδομένα τα φαινόμενα μεγάλων ελλείψεων, αλλά και κοπώσεως προσωπικού, που παρατηρούνται στους ιατρούς και στους νοσηλευτές του ΕΣΥ.

Οι ενισχύσεις του Συστήματος σε προσωπικό υπήρξαν, αλλά ήταν μικρές και δεν κάλυψαν τα μεγάλα κενά, με αποτέλεσμα σήμερα τα κρεβάτια Εντατικής να έχουν στην Αττική μία διαθεσιμότητα, που δεν υπερβαίνει το 15%, ενώ τα κρεβάτια απλής νοσηλείας για Covid-19 να έχουν πληρότητα 85%!

Πόσο, λοιπόν, μπορεί  να αντέξει περισσότερο το Εθνικό Σύστημα Υγείας;

Το europost.gr κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητάει να ληφθούν άμεσα και απαραίτητες αποφάσεις, πριν φθάσουν τα κρούσματα στις 5.000 – 6.000 την ημέρα και τεθούν σε άμεσο κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπινες ζωές!

Exit mobile version