Νίκος Δένδιας: Ξεκάθαρη διαφοροποίηση από τον Μητσοτάκη του Υπουργού Εθνικής Αμύνης για τα Ελληνοτουρκικά- Η Ελλάδα αντιμετωπίζει υπαρξιακή απειλή της Εθνικής της Κυριαρχίας

Σε ξεκάθαρη διαφοροποίηση από την “γραμμή Μητσοτάκη” στα Ελληνοτουρκικά προχώρησε ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην Βουλή.

“Αντιμετωπίζουμε υπαρξιακή απειλή, όχι μόνο κατά των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και σε βάρος της Εθνικής μας κυριαρχίας” υπογράμμισε ο Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην Βουλή.

Βεβαίως, πρόσθεσε – για να μετριάσει λίγο τις εντυπώσεις – ότι είναι θετικό το να αποφεύγουμε τις εντάσεις, αλλά δεν πρέπει να έχουμε ψευδαισθήσεις και οφείλουμε να ενισχύουμε διαρκώς την αμυντική μας θωράκιση.

Πιο συγκεκριμένα:

«Η χώρα αντιμετωπίζει υπαρξιακή απειλή. Όταν υπάρχει χώρα που αμφισβητεί το καθεστώς κυριαρχίας – και όχι απλώς των κυριαρχικών δικαιωμάτων – και αμφισβητεί Διεθνή Συνθήκη που αφορά την μειονότητα, αυτό χαρακτηρίζεται ως υπαρξιακή απειλή. Απειλούνται τα γεωγραφικά και νομικά όρια της πατρίδας μας» είπε ο Υπουργός Άμυνας για να προσθέσει: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, παρότι καλωσορίζουμε τους ήρεμους τόνους και το καλό κλίμα το τελευταίο διάστημα».

Exit mobile version