Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας για την Μ. Εβδομάδα

H Μεγάλη Εβδομάδα πλησιάζει και όσοι θέλετε να νηστέψετε, πρέπει να φτιάξετε αυτή τη μοναδική συνταγή με τα νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας.

 

Τα κουλουράκια κανέλας είναι από τις πιο γλυκές αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων. Θυμόμαστε πως όταν μας τα έφτιαχνε η γιαγιά μας ποτέ δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε στο ένα

Είναι πεντανόστιμα, απαιτούν ελάχιστα υλικά και θα κρατήσουν το στομάχι σας γεμάτο, όταν νιώσετε λιγούρα

 

 

Υλικά

1 ποτήρι καλαμποκέλαιο

1 ποτήρι ζαχαρη

1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

750-800 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

500 γραμμάρια ζάχαρη για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

Αρχικά βάζουμε το καλαμποκέλαιο και την ζάχαρη σε μία λεκάνη και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.

Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, δουλεύοντας τη ζύμη παράλληλα, πρώτα με το σύρμα και στη συνέχεια με τα χέρια, ζυμώνοντας.

Επειδή θέλουμε μία ζύμη λιπαρή και λεία, πλάθουμε τη ζύμη σε ίσα κορδόνια και αρχίζουμε να πλάθουμε κουλουράκια σε ό,τι σχέδιο θέλουμε.

Τα βουτάμε σε κρυσταλλική ζάχαρη και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 10 λεπτά αν τα θέλουμε μαλακά και για 15 λεπτά αν τα θέλουμε τραγανά.

Διαβάστε επίσης: Νηστεία: 8 συμβουλές για να μην πάρετε κιλά

 

Exit mobile version