Ο εφιάλτης του καλοκαιριού επιστρέφει: Σε συναγερμό η Αττική με φωτιές σε Παιανία, Μέγαρα και Σαλαμίνα – Σε εγρήγορση οι πυροσβεστικές αρχές

Οι πυροσβεστικές αρχές τα τελευταία 24ωρα βρίσκονται σε εγρήγορση καθώς πολλαπλά μέτωπα φωτιάς έχουν ξεσπάσει. Με τρεις νέες εστίες στην Παιανία, τα Μέγαρα και την Σαλαμίνα πολεμούν οι πυροσβέστες.

Παράλληλα, πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν σπεύσει σε αγροτοδασική έκταση στη Βοιωτία, διότι ξέσπασε φωτιά νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου 25/5.

Φωτιά σε Σαλαμίνα και Παιανία

Πυρκαγιά ξέσπασε στη Σαλαμίνα με την Πυροσβεστική να κινητοποιείται άμεσα.

Η φωτιά καίει σε πευκόφυτη περιοχή σε χαράδρα. Προς το παρόν έχουν κινητοποιηθεί 12 οχήματα ενώ αναμένεται ενίσχυση των δυνάμεων.

Προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικίες.

Παράλληλα συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για φωτιά εν υπαίθρω στην Παιανία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι Αρχές ειδοποιήθηκαν στις 13:30 και έχουν κινητοποιηθεί μέχρι στιγμής 9 πυροσβέστες και 3 οχήματα.

Προς το παρόν δεν κινδυνεύουν κατοικίες.

Φωτιά και στο Μετόχι Μεγάρων

Εστία φωτιάς σε αγροτοδασική έκταση προκλήθηκε, το Σάββατο (25/05), στην περιοχή Μετόχι Μεγάρων Αττικής.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτησή της στο Χ, η Πυροσβεστική έγραψε: «Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μετόχι Μεγάρων Αττικής. Επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 5 οχήματα και 1 Ε/Π».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 13:40, καίει χαμηλή βλάστηση και δεν απειλεί κατοικίες. Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, πέντε οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε η σύζυγος του Μανώλη Μαυρομάτη, Ρένα Βενιέρη, 4 μήνες μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι του ζευγαριού στο Κολωνάκι

Exit mobile version