Ο Έλληνας αγρότης που έχει γίνει viral στο TikTok, δίνει χρήσιμες συμβουλές για το πως να εντοπίζουμε τις πιο γευστικές και αρωματικές ντομάτες και πώς να ξεχωρίζουμε τις γενετικά τροποποιημένες.
Ο Έλληνας αγρότης που επιτέλους μας έδειξε πως να διαλέγουμε τις καλύτερες ντομάτες στον μανάβη: “Δεν είναι μόνο το χρώμα”
«Δεν υπάρχει πλέον γεύση στην ντομάτα. Έχει αλλάξει γενετικά ο σπόρος. Πηγαίνουμε και παίρνουμε ντομάτες που είναι εμφανισιακά όμορφες, βλέπουμε εξωτερικά το χρώμα τους. Όχι, δεν θα παίρνετε αυτή την ντομάτα» αναφέρει ο αγρότης συνεχίζοντας με το πώς θα πρέπει να αγοράζουμε και να επιλέγουμε τις ντομάτες.
«Θα παίρνετε ντομάτα που μπορεί να μην είναι τόσο όμορφη, μπορεί να φαίνεται έτσι κιτρινωπή, αλλά θα παίρνετε ντομάτα».
Ο αγρότης συνεχίζει «Είναι η ντομάτα που βάζαμε παλιά. Την ανοίγεις και η ντομάτα μέσα δεν έχει πολύ μεγάλο κοτσάνι. Είναι ντομάτα, μυρίζει ντομάτα» εξηγεί ο αγρότης στο βίντεο, κόβοντας στη μέση μια ντομάτα για να δείξει το εσωτερικό της.
Ο Έλληνας αγρότης που επιτέλους μας έδειξε πως να διαλέγουμε τις καλύτερες ντομάτες στον μανάβη: “Δεν είναι μόνο το χρώμα”
«Θα πηγαίνετε στις λαϊκές ή στα μανάβικα και θα τις ζητάτε. Θα λέτε θέλω ντομάτα ecstasy. Είναι η παλιά ονομασία. Ecstasy ή ελπίδα. Στο τελάρο όταν θα τις δείτε, δεν θα είναι εμφανισιακά όμορφες, αλλά θα είναι γευστικές. Ενώ θα δείτε τις άλλες ντομάτες που είναι εμφανισιακα τρομερές, αυτές έχουν πάρα πολύ χοντρή φλούδα. Λέγονται ντομάτες αντοχής».
Ο viral αγρότης συμπληρώνει με χιούμορ: «Μη μπερδευτεί κανείς και πάει και ζητήσει κανένα χάπι ecstasy και απογειωθεί! Ντομάτα ecstasy και ελπίδα θα ζητάτε στον μανάβη και στη λαϊκή. Αυτές είναι για το σπίτι σας και για τα παιδιά σας».
Κοκκινιστά γιουβαρλάκια: Ξεχάστε εκείνα που ξέρατε. Πάνε τα γιουβαρλάκια σε σούπα. Υπάρχουν και άλλες συνταγές που μπορείτε να δοκιμάσετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε κοκκινιστά γιουβαρλάκια, μέσα από μία γευστική, νόστιμη, γρήγορη και οικονομική συνταγή. Αναλυτικότερα:
Κοκκινιστά γιουβαρλάκια – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
– 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
– 1 αυγό
– 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο (ή πολύ ψιλοκομμένο)
– 1 καρότο ψιλοτριμμένο
– 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
– 1/4 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
– 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
– 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
– Αλάτι
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας:
– 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
– 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 2 πατάτες κομμένες σε μέγεθος μπουκιάς
– 2 φλιτζάνια τριμμένη ντομάτα
– 2 φλιτζάνια νερό
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Κοτσάνια από άνηθο και μαϊντανό
Κοκκινιστά γιουβαρλάκια – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Για τα κοκκινιστά γιουβαρλάκια: Σε ένα μπολ, βάζουμε τον κιμά, το αβγό, το ρύζι, το κρεμμύδι, το καρότο, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και τις αραδιάζουμε σε ένα δίσκο. Για σπυρωτό ρύζι στα γιουβαρλάκια, το μουλιάζουμε σε νερό για 15 λεπτά.
– Για τη σάλτσα ντομάτας: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα πλασοτέ και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το νερό, τη ντομάτα και τα κοτσάνια από άνηθο και μαϊντανό. Σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και όλα μαζί τα ρίχνουμε στη σάλτσα ντομάτας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε τα γιουβαρλάκια με τη σάλτσα ντομάτας για περίπου 25 με 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα. Τέλος αλατοπιπερώνουμε τα κοκκινιστά γιουβαρλάκια.

ΗΠΑ: «Η Ρωσία δεν είναι εχθρός, το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να επεκταθεί»- «Ξινίζουν» Ευρωπαίοι και Ουκρανοί με την εθνική στρατηγική ασφαλείας του Τραμπ!
Θεσσαλονίκη: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. με αυτόκλητους «τιμωρούς» παιδόφιλων-Τους κλείνουν ραντεβού μέσω social media, τους «σαπίζουν» στο ξύλο και τους ληστεύουν!
Αγροτικές κινητοποιήσεις: Απόλυτος εμπαιγμός των αγροτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο!- Ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι «δεν μπορεί να γίνει διάλογος τη στιγμή που λαμβάνουν χώρα σοβαρά επεισόδια» τα οποία βέβαια η ίδια προκαλεί!
Ρωσία: Δεν θα κάτσει να περιμένει κανέναν ο Πούτιν!- Στην Ινδία για πρώτη φορά μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, βάζει τέλος στο αφήγημα περί «διπλωματικής απομόνωσης» της Μόσχας!
Κρεμλίνο: «Eάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις θα συνεχίσουμε τον πόλεμο» ξεκαθάρισε ο Πεσκόφ
Σάλος με την efood: Έριξε «τυράκι» το μπόνους στους διανομείς για να δουλέψουν εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας!- Μετά τη δημόσια κατακραυγή ανέστειλε προσωρινά την υπηρεσία!
Μαρία Καρυστιανού: Αινιγματική «η μάνα των Τεμπών»-Βλέπει «κίνημα πολιτών υπό διαμόρφωση» αλλά «δεν ξέρει αν θα βγει μπροστά»
Ιταλία: «Οι Ρώσοι νίκησαν τον Χίτλερ και τον Ναπολέοντα, δεν θα χάσουν ποτέ από τον Ζελένσκι»-Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ματέο Σαλβίνι «ξέκοψε» τη συζήτηση για νέες αποστολές όπλων στην Ουκρανία!
Δίκη Σήφη Βαλυράκη: Σοκαριστική κατάθεση από αυτόπτη μάρτυρα!-«Του φώναζαν φύγε κ…γερε, είδα να τον χτυπούν με κοντάρι στο κεφάλι και να πέφτει στη θάλασσα»
Απίστευτο σκάνδαλο στη Γαλλία: Στέλεχος υπουργείου έριχνε διουρητικό στον καφέ γυναικών επί μία δεκαετία, για να τις βλέπει να ουρούν!- 240 τα επιβεβαιωμένα θύματα του διεστραμμένου μέχρι τώρα!
Άμυνα: Puls και Rafale μετατρέπουν το Αιγαίο σε «κλειστή λίμνη!»
Αγροτικές κινητοποιήσεις: Aγρότες στη Θήβα έκλεισαν την εθνική Αθηνών – Λαμίας – Ενισχύεται το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια Θεσσαλονίκης-Θέλουν να φτάσουν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Reuters: Οι χειρισμοί του Ζελένσκι «μικραίνουν» επικίνδυνα την Ουκρανία!- Στο χείλος δημογραφικής καταστροφής η χώρα- Ο πληθυσμός έχει μειωθεί κατά 6 εκατομμύρια μέσα σε 4 μόλις χρόνια!
Βενεζουέλα: «Παζαρεύει» την έξοδο του ο Μαδούρο!-Ζήτησε 200 εκατ. δολάρια και αμνηστία για 100 αξιωματούχους του από τον Τραμπ για να φύγει!
Λουτράκι: Συνεχίζει την «παράνοια» η δασκάλα που κατήγγειλε τον 6χρονο μαθητή!-«Την θώπευσε στο στήθος γιατί είχε ερωτική διάθεση» ισχυρίστηκε ο δικηγόρος της!