Ο Έλληνας αγρότης που έχει γίνει viral στο TikTok, δίνει χρήσιμες συμβουλές για το πως να εντοπίζουμε τις πιο γευστικές και αρωματικές ντομάτες και πώς να ξεχωρίζουμε τις γενετικά τροποποιημένες.
Ο Έλληνας αγρότης που επιτέλους μας έδειξε πως να διαλέγουμε τις καλύτερες ντομάτες στον μανάβη: “Δεν είναι μόνο το χρώμα”
«Δεν υπάρχει πλέον γεύση στην ντομάτα. Έχει αλλάξει γενετικά ο σπόρος. Πηγαίνουμε και παίρνουμε ντομάτες που είναι εμφανισιακά όμορφες, βλέπουμε εξωτερικά το χρώμα τους. Όχι, δεν θα παίρνετε αυτή την ντομάτα» αναφέρει ο αγρότης συνεχίζοντας με το πώς θα πρέπει να αγοράζουμε και να επιλέγουμε τις ντομάτες.
«Θα παίρνετε ντομάτα που μπορεί να μην είναι τόσο όμορφη, μπορεί να φαίνεται έτσι κιτρινωπή, αλλά θα παίρνετε ντομάτα».
Ο αγρότης συνεχίζει «Είναι η ντομάτα που βάζαμε παλιά. Την ανοίγεις και η ντομάτα μέσα δεν έχει πολύ μεγάλο κοτσάνι. Είναι ντομάτα, μυρίζει ντομάτα» εξηγεί ο αγρότης στο βίντεο, κόβοντας στη μέση μια ντομάτα για να δείξει το εσωτερικό της.
Ο Έλληνας αγρότης που επιτέλους μας έδειξε πως να διαλέγουμε τις καλύτερες ντομάτες στον μανάβη: “Δεν είναι μόνο το χρώμα”
«Θα πηγαίνετε στις λαϊκές ή στα μανάβικα και θα τις ζητάτε. Θα λέτε θέλω ντομάτα ecstasy. Είναι η παλιά ονομασία. Ecstasy ή ελπίδα. Στο τελάρο όταν θα τις δείτε, δεν θα είναι εμφανισιακά όμορφες, αλλά θα είναι γευστικές. Ενώ θα δείτε τις άλλες ντομάτες που είναι εμφανισιακα τρομερές, αυτές έχουν πάρα πολύ χοντρή φλούδα. Λέγονται ντομάτες αντοχής».
Ο viral αγρότης συμπληρώνει με χιούμορ: «Μη μπερδευτεί κανείς και πάει και ζητήσει κανένα χάπι ecstasy και απογειωθεί! Ντομάτα ecstasy και ελπίδα θα ζητάτε στον μανάβη και στη λαϊκή. Αυτές είναι για το σπίτι σας και για τα παιδιά σας».
Κοκκινιστά γιουβαρλάκια: Ξεχάστε εκείνα που ξέρατε. Πάνε τα γιουβαρλάκια σε σούπα. Υπάρχουν και άλλες συνταγές που μπορείτε να δοκιμάσετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε κοκκινιστά γιουβαρλάκια, μέσα από μία γευστική, νόστιμη, γρήγορη και οικονομική συνταγή. Αναλυτικότερα:
Κοκκινιστά γιουβαρλάκια – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
– 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
– 1 αυγό
– 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο (ή πολύ ψιλοκομμένο)
– 1 καρότο ψιλοτριμμένο
– 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
– 1/4 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
– 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
– 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
– Αλάτι
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας:
– 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
– 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 2 πατάτες κομμένες σε μέγεθος μπουκιάς
– 2 φλιτζάνια τριμμένη ντομάτα
– 2 φλιτζάνια νερό
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Κοτσάνια από άνηθο και μαϊντανό
Κοκκινιστά γιουβαρλάκια – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Για τα κοκκινιστά γιουβαρλάκια: Σε ένα μπολ, βάζουμε τον κιμά, το αβγό, το ρύζι, το κρεμμύδι, το καρότο, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και τις αραδιάζουμε σε ένα δίσκο. Για σπυρωτό ρύζι στα γιουβαρλάκια, το μουλιάζουμε σε νερό για 15 λεπτά.
– Για τη σάλτσα ντομάτας: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα πλασοτέ και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το νερό, τη ντομάτα και τα κοτσάνια από άνηθο και μαϊντανό. Σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και όλα μαζί τα ρίχνουμε στη σάλτσα ντομάτας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε τα γιουβαρλάκια με τη σάλτσα ντομάτας για περίπου 25 με 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα. Τέλος αλατοπιπερώνουμε τα κοκκινιστά γιουβαρλάκια.

Reuters: Οι χειρισμοί του Ζελένσκι «μικραίνουν» επικίνδυνα την Ουκρανία!- Στο χείλος δημογραφικής καταστροφής η χώρα- Ο πληθυσμός έχει μειωθεί κατά 6 εκατομμύρια μέσα σε 4 μόλις χρόνια!
Βενεζουέλα: «Παζαρεύει» την έξοδο του ο Μαδούρο!-Ζήτησε 200 εκατ. δολάρια και αμνηστία για 100 αξιωματούχους του από τον Τραμπ για να φύγει!
Λουτράκι: Συνεχίζει την «παράνοια» η δασκάλα που κατήγγειλε τον 6χρονο μαθητή!-«Την θώπευσε στο στήθος γιατί είχε ερωτική διάθεση» ισχυρίστηκε ο δικηγόρος της!
New York Times: Αυτές είναι οι δύο «αδυναμίες» του Πούτιν που μπορεί να τον «στριμώξουν» στην διαπραγμάτευση με την Ουκρανία
Βενεζουέλα: Φοβάται για τη ζωή του ο Μαδούρο!- Θα… «εξουδετερωθεί» πριν προλάβει να εγκαταλείψει τη χώρα;
Λούτσα: Αυτή την ώρα η τελευταία πράξη του δράματος- Συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν τον 24χρονο Σωτήρη κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα
Κακοκαιρία Byron – Συναγερμός στην Ελευσίνα: 112 για πιθανή υπερχείλιση του Σαρανταποτάμου – Έκτακτες οδηγίες προς τους κατοίκους
Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό μέσα στο σπίτι του από αναθυμιάσεις γεννήτριας βενζίνης
Κακοκαιρία Byron: Διακοπές κυκλοφορίας και πολλά προβλήματα αυτή την ώρα στην Αττική
Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις: Στήνουν μπλόκο και στον κόμβο Δερβενίου
Δυνάμεις των ΗΠΑ έπληξαν ακόμη ένα ταχύπλοο σκάφος, που μετέφερε ναρκωτικά στον Ανατολικό Ειρηνικό – Τουλάχιστον τέσσερις οι νεκροί
Ένα βήμα πριν τον όλεθρο και οι πολεμοκάπηλοι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεχίζουν να είναι… “επιφυλακτικοί” απέναντι στους Αμερικανούς απεσταλμένους και τις προσπάθειες των ΗΠΑ για τον τερματισμό του Ρωσο-Ουκρανικού πολέμου
“Πράσινο φως” από τις ΗΠΑ για πώληση χιλιάδων βομβών, διαφόρων τύπων, αξίας 2,68 δισ. δολαρίων στον Καναδά
Τραμπ για Ουκρανία: «Έπρεπε να είχαν κάνει την συμφωνία νωρίτερα – Τώρα πολλά πράγματα είναι εναντίον τους»
“Καταπέλτης” κατά του Τσίπρα ο Αλαβάνος: “Το μόνο που έχει να κάνει, είναι να γονατίσει και να πει συγγνώμη, διότι ενέκρινε το τρίτο Μνημόνιο, που κατακρεούργησε την Ελλάδα”