Ο Ερντογάν ξαναβγάζει τα γεωτρύπανα στην Ανατολική Μεσόγειο – Θέμα χρόνου το πότε θα ‘τρυπήσει’ την Ελληνική Υφαλοκρηπίδα!

Της σύνταξης του europost.gr

Όπως έχει ήδη προβλέψει το europost.gr ο Ερντογάν δεν πρόκειται να εγκαταλείψει ούτε κατά ένα χιλιοστό τα επεκτατικά του σχέδια εναντίον της Ελλάδος, στη στεριά, στην θάλασσα και στον αέρα. Και ιδού η επιβεβαίωσή μας: Λίγες ημέρες μετά την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε, κατά την οποία η Τουρκία γλύτωσε τις κυρώσεις σε βάρος της και μάλλον αναβάθμισε τις σχέσεις της με την Ευρώπη, με τις Βρυξέλλες να περιορίζονται σε ‘νουθεσίες’ προς τον Ερντογάν «να αποφύγει τις προκλήσεις στην περιοχή», η Τουρκία ξαναρχίζει τα ίδια κατά τον πλέον επίσημο, ωμό και προκλητικό τρόπο, προφανώς για να υποδεχτεί κατάλληλα τον Έλληνα ΥΠ.ΕΞ Νίκο Δένδια, που θα επισκεφτεί επίσημα την Άγκυρα στις 14 Απριλίου!

Η πλήρης επιβεβαίωση των ρεπορτάζ του europost.gr συνίσταται στο γεγονός ότι ο ίδιος ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ ανακοίνωσε ότι τα Τουρκικά γεωτρύπανα επιστρέφουν στην Αν. Μεσόγειο για να συνεχίσουν τις έρευνές τους.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός και στενός συνεργάτης του Ερντογάν «τo Oruc Reis συνεχίζει τις σεισμικές έρευνες του στα ανοιχτά της Αττάλειας. Το Μπαρμπαρός πήγε για μακροχρόνια συντήρηση και είναι στα ναυπηγεία στην Τούζλα. Τo Γιαβούζ ολοκληρώνει τις προμήθειές του και σύντομα θα επιστρέψει στις προγραμματισμένες τους εργασίες στην Ανατολική Μεσόγειο».

Exit mobile version