Ο πιο γευστικός συνδυασμός του χειμώνα: Τοστ με μπανάνα και σοκολάτα στο φούρνο

Ένα γλυκό που συνδυάζει τέλεια το ψωμί, τη μπανάνα και τη σοκολάτα, προσφέροντας μια απολαυστική εμπειρία γεύσης σε μόλις λίγα λεπτά.

Υλικά για 2 τοστ:

– 4 φέτες ψωμί για τοστ
– 20 γρ. βούτυρο
– 40 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
– Λίγη ζάχαρη άχνη
– Λίγο κακάο
– Λίγο κανέλα
– 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες (καθαρισμένες)
– 150 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Αυτό το γλυκό συνδυάζει τη γεύση του ψωμιού, της μπανάνας και της σοκολάτας με έναν ιδιαίτερο τρόπο, δημιουργώντας έναν γευστικό παράδεισο σε λίγα λεπτά.

Για να το ετοιμάσετε, ξεκινάμε με το να προθερμάνουμε το φούρνο στους 160°C με αντιστάσεις. Εν τω μεταξύ, βάζουμε τις μπανάνες σε ένα μπολ και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι μέχρι να αποκτήσουν πουρέ.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε περίπου 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος και μια πρέζα κανέλα. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα για να ενσωματωθούν τα υλικά.

Αλείφουμε τις φέτες ψωμιού με το βούτυρο και στη συνέχεια απλώνουμε τις σταγόνες κουβερτούρας σε δύο από αυτές. Από πάνω, προσθέτουμε το μείγμα μπανάνας και το σκεπάζουμε με τις άλλες δύο φέτες ψωμιού, δημιουργώντας έτσι δύο γευστικά τοστ.

Τοποθετούμε τα τοστ σε ένα μικρό ταψί και τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος για να γίνουν πιο αφράτα και κρεμώδη. Παράλληλα, πασπαλίζουμε τα τοστ με λίγη άχνη ζάχαρη για να τους δώσουμε μια γλυκιά αίσθηση.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε τα τοστ για περίπου 10 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά εξωτερικά, ενώ το εσωτερικό τους παραμένει μαλακό και ζουμερό.

Όταν είναι έτοιμα, βγάζουμε τα τοστ από το φούρνο και τα σερβίρουμε αμέσως. Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με λίγο κακάο και κανέλα για επιπλέον γεύση και άρωμα.

Αυτό το γλυκό είναι ιδανικό για να το απολαύσετε ως γρήγορο πρωινό ή απογευματινό σνακ και θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες.

Exit mobile version