COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

FeaturedΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Σπύρος Σούλης ξέρει: Απλά βήματα για πεντακάθαρο σπίτι σε 1 ώρα
Σπύρος Σούλης: Σε κανέναν δεν αρέσει να περνάει ώρες ατελείωτες καθαρίζοντας, ειδικά όταν ο ελεύθερος χρόνος είναι περιορισμένος. Επίσης καλό είναι να γνωρίζετε ότι το πόσο καθαρό είναι το σπίτι δεν εξαρτάται πάντα από το πόσες ώρες αφιερώσατε σε δουλειές αλλά το αν τις μοιράζετε και αν τις κάνετε σωστά. Αν λοιπόν συνδυάσετε την τεχνική με την κατάλληλη μέθοδο τότε θα καταφέρετε να έχετε ένα πεντακάθαρο σπίτι μια μόλις ώρα!

 

Χορηγούμενο

Ο Σπύρος Σούλης ξέρει: Απλά βήματα για πεντακάθαρο σπίτι σε 1 ώρα

 

Δείτε πώς θα το πετύχετε:

Χορηγούμενο

Tip: Ανεξάρτητα από τον ποιο χώρο του σπιτιού καθαρίζετε, φροντίστε να καθαρίζετε από πάνω προς τα κάτω, έτσι ώστε η σκόνη και η βρωμιά από τα πάνω επίπεδα να καταλήγουν στα κάτω. Για παράδειγμα, ξεκινήστε με το ξεσκόνισμα των κάδρων, στη συνέχεια των επίπλων και, στο τέλος, ασχοληθείτε με το σκούπισμα του πατώματος.

 

Κρεβατοκάμαρα: 7 λεπτά (η καθεμιά)

Αν έχετε 2 κρεβατοκάμαρες, υπολογίστε ότι έχετε 14 λεπτά για να κάνετε και στις 2 τα παρακάτω. Για να κερδίσετε χρόνο τεντώστε τα σεντόνια σας, σηκώνοντας με το ένα χέρι κάθε γωνία του στρώματος και με το άλλο χέρι περνώντας το σεντόνι από κάτω. Ολοκληρώστε, το στρώσιμο του κρεβατιού τεντώνοντας καλά από κάθε πλευρά τα σκεπάσματα.

Χορηγούμενο

Χρησιμοποιήστε μια λεκάνη ή ένα καλάθι για να αντιμετωπίσετε την ακαταστασία. Βάλτε στο εσωτερικό τους τα προηγουμένως πεταμένα ρούχα ή αντικείμενα που δεν ήταν τακτοποιημένα στη θέση τους, με το σκεπτικό να τα τακτοποιήσετε και να τα ξεχωρίσετε μόλις μείνετε και πάλι μόνοι και κρύψτε τα μέσα στην ντουλάπα σας. Βιάζεστε, είπαμε τώρα!

Με ένα πανί και ένα καθαριστικό σπρέι, καθαρίστε τις επιφάνειες των επίπλων σας για να αποκτήσουν φρεσκάδα, λάμψη και ευωδιαστό άρωμα. Και, όπως είπαμε, από πάνω προς τα κάτω.

 

Χορηγούμενο

Ο Σπύρος Σούλης ξέρει: Απλά βήματα για πεντακάθαρο σπίτι σε 1 ώρα

Ξεκινήστε τις δουλειές του σπιτιού με το στρώσιμο του κρεβατιού.

Μπάνιο: 8 λεπτά

Με ένα πανί και ένα καθαριστικό ενάντια στα άλατα του μπάνιου ξεκινήστε περνώντας κάθε επιφάνεια, όπως μπανιέρα και έπιπλα μπάνιου. Αφήστε το καθαριστικό να δράσει για λίγα λεπτά, όσο εσείς στο ενδιάμεσο καθαρίζετε την λεκάνη της τουαλέτας. Μόλις η λεκάνη σας είναι καθαρή, ξεπλύνετε την μπανιέρα και τα έπιπλα σας με άφθονο νερό, για να καθαρίσετε στη συνέχεια, με το αντίστοιχο καθαριστικό για τζάμια, τον καθρέφτη του μπάνιου.


Καθαρίστε κάθε σημείο του μπάνιου με ένα πανί και ειδικό καθαριστικό μπάνιου.

 

Καθιστικό: 8 λεπτά

Τακτοποιήστε το καθιστικό σας, έτσι ώστε να μην είναι ακατάστατο πια, συμμαζεύοντας κάθε περιττό αντικείμενο. Τεντώστε καλύμματα και βάλτε σε μια σειρά τα μαξιλάρια σας. Έπειτα, απομακρύνετε τη σκόνη από κάθε γωνιά του καθιστικού με ένα ξεσκονόπανο την πρώτη φορά και με ένα στεγνό πανί και καθαριστικό σπρέι τη δεύτερη φορά. Και εδώ ισχύει ο αρχικός κανόνας από πάνω προς τα κάτω. Οπότε, αν έχετε περσίδες, ανεμιστήρες οροφής και μεγάλα φωτιστικά, ξεκινήστε το ξεσκόνισμα από αυτά πρώτα.


Κουζίνα: 15 λεπτά

Ξεκινήστε βάζοντας τα άπλυτα πιάτα στο πλυντήριο πιάτων. Και επειδή, μπορεί να μην έχετε πλυντήριο, γεμίστε το νεροχύτη με ζεστό νερό για να μουλιάσουν ταψιά, κατσαρόλες και πιάτα. Στο ενδιάμεσο, βυθίστε το σφουγγάρι σε καθαρό ζεστό νερό και αρχίστε να καθαρίζετε με αυτό επιφάνειες της κουζίνας από πάνω προς τα κάτω, όπως ντουλάπια και πάγκους. Θα εκπλαγείτε με το πόσο αποτελεσματικό είναι το καυτό νερό. Μην ξεχάσετε να περάσετε με το σφουγγάρι και τις συσκευές που έχετε πάνω στον πάγκο σας για να γυαλίζουν και να μην έχουν πια ανεπιθύμητες δαχτυλιές. Επιστρέψτε για να πλύνετε οτιδήποτε είναι στοιβαγμένο μέσα στον νεροχύτη σας πριν το τελικό βήμα.

Σκούπισμα σε όλο το σπίτι: 15 λεπτά


 

Ξεκινήστε να καθαρίζετε με την ηλεκτρική σκούπα ή με μια ξύλινη σκούπα χειρός κάθε χώρο του σπιτιού σας από το εσωτερικό του προς την έξοδο με φορά προς τα πίσω. Στη συνέχεια, βάλτε λίγο καθαριστικό σε έναν κουβά με νερό και κάντε ένα γρήγορο σφουγγάρισμα για να λάμψει το πάτωμα και να μοσχομυρίσει το σπίτι σας.

Μέχρι να στεγνώσουν τα πατώματα, πάρτε μια βαθιά ανάσα γιατί τα καταφέρατε! Το σπίτι σας είναι τακτοποιημένο, καθαρό και λαμπερό από άκρη σε άκρη! Μπορεί να μην κάνατε το σχολαστικό καθάρισμα που έχετε συνηθίσει και προφανώς θα χρειαστεί να κάνετε την επόμενη φορά που θα έχετε περισσότερο χρόνο στη διάθεση σας, αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας αποζημιώσει.

Μπορείτε να χαλαρώσετε τώρα!
Back to top button