Με ορμητήριο την κατεχόμενη Αμμόχωστο ο Ερντογάν επιχειρεί να ελέγξει ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ η Αθήνα ‘κοιμάται’!

Της σύνταξης του europost.gr

Ενώ είναι θέμα ολίγων ημερών η πραγματοποίηση της νέας επίσκεψης Ερντογάν στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, με τον Τσαβούσογλου να έχει μεταβεί επιτόπου για να τακτοποιήσει και την παραμικρή λεπτομέρεια για την φιέστα, που ετοιμάζει ο Τούρκος Πρόεδρος, η Ελληνική πολιτική και διπλωματική ελίτ δείχνει να μην έχει αντιληφθεί το γεωστρατηγικό σχέδιο, τον οποίο υπηρετεί το ταξίδι στα κατεχόμενα του ηγέτη της Τουρκίας.

Το europost.gr, με απόλυτη συναίσθηση της πατριωτικής και δημοσιογραφικής του ευθύνης, αποκαλύπτει τον πραγματικό σχεδιασμό της Τουρκικής ηγεσίας, σε σχέση με την Κύπρο, ο οποίος δεν περιορίζεται στον συμβολισμό μιας ακόμη βάναυσης πρόκλησης, αλλά εντάσσεται σε έναν ευρύτερο γεωστρατηγικό σχεδιασμό, που αποβλέπει στην δημιουργία ενός στρατιωτικού ιστού απολύτου ελέγχου της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και περαιτέρω διείσδυσής της στο χώρο της Μέσης Ανατολής.

Ο Ερντογάν θέλει να ελέγξει ολόκληρη την Κύπρο και να την καταστήσει ορμητήριο για τον έλεγχο της ευρύτερης γεωστρατηγικής ζώνης, που περιλαμβάνει Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή και χρησιμοποιεί ως πρώτο του βήμα την αξιοποίηση της στρατηγικής θέσης της Αμμοχώστου, η οποία διαθέτει και ένα λιμάνι σε εξαιρετικά νευραλγικό σημείο της περιοχής, που θα αποτελέσει και τη ναυτική βάση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Επιπλέον, η αεροπορική βάση, που ετοιμάζει στο Λευκόνοικο, για τα τουρκικά, μη επανδρωμένα, πολεμικά αεροσκάφη και τα drones, εξυπηρετεί τις ίδιες ακριβώς στρατηγικές σκοπιμότητες, γι’ αυτό και προβάλλεται από τα φιλοκυβερνητικά Τουρκικά ΜΜΕ ως «υπόδειγμα συστημάτων προηγμένης τεχνολογίας και ως βάση διεθνούς στρατηγικού ενδιαφέροντος!».

Η Αθήνα ‘κοιμάται’!

Την ίδια ώρα η πολιτική και διπλωματική ελίτ στην Αθήνα δείχνει να απολαμβάνει τον βραδινό της ύπνο και θεωρεί, μάλλον, το ταξίδι Ερντογάν στην Αμμόχωστο ως «μία ακόμη πρόκληση, για εσωτερική κατανάλωση στην Τουρκία, προκειμένου να ενισχυθεί το γόητρο και το κύρος του Τούρκου Προέδρου, τα οποία πλήττονται από την παραπαίουσα Τουρκική οικονομία».

Παραβλέπουν έτσι, οι ιθύνοντες της Ελληνικής πολιτικής σκηνής ότι ο Τούρκος Πρόεδρος δεν θεωρεί πλέον την Κύπρο μόνον ως ένα κατεχόμενο έδαφος, με το οποίο προσθέτει ένα ακόμη ‘πετράδι’ στο νεο-Οθωμανικό του ‘στέμμα’.

Ο Ερντογάν μετατρέπει την Κύπρο σε ένα ισχυρότατο ορμητήριο για τα μεγαλεπίβολα γεωστρατηγικά του παιχνίδια στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Γι’ αυτό και στο άμεσο μέλλον θ επιδιώξει με κάθε τρόπο -το πιθανότερο με μία δήθεν «λύση» του Κυπριακού, που θα συμφέρει τον ίδιο- να ελέγξει εμμέσως και τα ελεύθερα τμήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Και κάτι ακόμα: Η επικυριαρχία του Ερντογάν στην Κύπρο, η οποία αποτελεί εκλεκτό κομμάτι του Ελληνισμού, θα ενδυναμώσει γεωστρατηγικά τόσο πολύ τον Τούρκο Πρόεδρο, ώστε να του δώσει τη δυνατότητα να επανέλθει δριμύτερος και να επιβάλει τις διεκδικήσεις του κατά της Ελλάδος στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Δυτική Θράκη!

Exit mobile version