Πανεπιστήμιο Πάτρας: Ο “αιχμάλωτος” για ώρες πρύτανης επιμένει ότι κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ. αλλά “τον έγραψαν” – Έτσι αντιδρά η κυβέρνηση των…”μεταρρυθμίσεων” στην Παιδεία;

Έβαλαν την Αστυνομία να ανακοινώνει ότι "δεν τους κάλεσε κανείς"!

Του Πάνου Παναγιωτόπουλου

Ρεζίλι έγινε για μια ακόμη φορά η “κυβέρνηση των μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία”!

Αυτή την φορά τους έβγαλε στην σέντρα ο ίδιος ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου των Πατρών κ. Χ. Μπούρας, ο οποίος “φυλακίστηκε” για αρκετές ώρες στο γραφείο του από ομάδα 100 περίπου φοιτητών, που επεχείρησαν να τον εξαναγκάσουν να μην εφαρμόσει τον νόμο Μητσοτάκη, ο οποίος (ορθότατα) επιβάλλει πειθαρχικές ποινές(αποκλεισμού από τις εξετάσεις κλπ) φοιτητών, που αποδεδειγμένα είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε καταλήψεις και προκάλεσαν φθορές στο δημόσιο ΑΕΙ.

Ο Πρύτανης, όπως επανέλαβε σε διαδοχικές δηλώσεις του μετά την λήξη της “αιχμαλωσίας “του, κάλεσε πάμπολλες φορές την ΕΛ.ΑΣ. και τις υπόλοιπες αρχές για να τον σώσουν, αλλά ουδείς από τους αρμόδιους προσέτρεξε για να εφαρμόσει τον νόμο που η ίδια η κυβέρνηση συνέταξε και υπερψήφισε!

Καμαρώστε, λοιπόν, “μεταρρύθμιση”!

Μετά το φιάσκο με την Πανεπιστημιακή αστυνομία, που νομοθετήθηκε,…προσελήφθη, αλλά ουδέποτε λειτούργησε στην πράξη, έρχεται ακόμη ένα συμβάν για να δείξει ότι η κυβέρνηση “αυξομειώνει” την μεταρρυθμιστική της…”ορμή”, ανάλογα με το πόσες ψήφους θέλει να πάρει στις εκλογές και σε συνάρτηση με το τι την συμφέρει επικοινωνιακά!
Αστυνομία στο Πανεπιστήμιο Πάτρας 40 μέρες πριν τις εκλογές; Μπρρρ! Τρόμαξαν στο Μαξίμου και ιδού το αποτέλεσμα!
Έβαλαν δε και την Αστυνομία να εκδώσει ανακοίνωση και να δηλώσει ότι ουδείς την ειδοποίησε!
Την ίδια στιγμή που ο Πρύτανης που εφήρμοσε τον νόμο της κυβέρνησης, έβγαινε μέσα στην μοναξιά του και φώναζε στα ραδιόφωνα “και μην ξανακούσω ότι δεν τηλεφώνησε ο Πρύτανης”…!

Exit mobile version