Aυτή την αφράτη χρυσαφένια στριφτή τυρόπιτα με φέτα, που λιώνει στο στόμα από τη πρώτη κιόλας δαγκωνιά θα σας κάνει να εθιστείτε!
Δείτε πως θα φτιάξετε τη στριφτή τυρόπιτα:
Υλικά
- 700 γρ. αλεύρι
- 350 γρ. νερό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι
- 10 γρ. αλάτι
- 700 γρ. φέτα σπασμένη με το χέρι
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύουμε και φτιάχνουμε μια λακκούβα με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε το νερό, το ξύδι και το ελαιόλαδο, βάζουμε σε λειτουργία το μίξερ και περιμένουμε να δημιουργηθεί μια ζύμη, η οποία θα μαζευτεί γύρω από τον γάντζο.
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
- Έπειτα ζυμώνουμε πάνω στον πάγκο και χωρίζουμε τη ζύμη σε 7 μπάλες των 160 γρ.
- Ανοίγουμε λίγο με το χέρι μας κάθε μπαλάκι και τα βάζουμε σε ένα μπολ με ελαιόλαδο (τόσο ώστε να λαδωθεί αρκετά το κάθε ένα).Τα αφήνουμε για 30 με 40’.
- Απλώνουμε στο τραπέζι ένα τραπεζομάντιλο, βάζουμε στο κέντρο ένα ζυμαράκι και σιγά σιγά αρχίζουμε και το ανοίγουμε.
- Το σηκώνουμε από τις άκρες και το τραβάμε προσεκτικά προς τα έξω. Δε μας πειράζει αν σκιστεί.
- Όταν ανοίξει τόσο ώστε να φαίνεται το τραπεζομάντιλο από κάτω, ρίχνουμε διάσπαρτα τριμμένη φέτα και ραντίζουμε με τα δάχτυλα μας ελαιόλαδο.
- Από την πιο φαρδιά μεριά του ζυμαριού σηκώνουμε το τραπεζομάντιλο, αφήνουμε να ρολάρει η πίτα, έπειτα τη στρίβουμε και βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, ραντίζουμε πάλι με λίγο ελαιόλαδο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες ζύμες.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 25’.
Διαβάστε επίσης:
Έρωτας με τη πρώτη.. μπουκιά! Η πιο νόστιμη τυρόπιτα που ξεχειλίζει από τυριά έτοιμη σε 10 λεπτά