ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πανεύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου με φρέσκες φράουλες

Advertisement

Μαμαδίστικο, απλό, πανεύκολο και πεντανόστιμο. Είναι από τα γλυκά ψυγείου που θα στολίζουν τα καλοκαιρινά σου απογεύματα στο μπαλκόνι!

 

Πανεύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου με φρέσκες φράουλες

 

Advertisement

Υλικά
900 γρ. φράουλες σε φέτες
3 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. βανίλια σκόνη
28 μπισκότα τύπου πτι μπερ
σιρόπι σοκολάτας για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

 

 

Οδηγίες μαγειρέματος

Χτυπάμε τα 3 φλ. κρέμας γάλακτος στο μίξερ μέχρι να έχουμε μια πηχτή σαντιγί που να στέκεται. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2′ μέχρι να ενσωματωθούν.

Advertisement

Πανεύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου με φρέσκες φράουλες

Στρώνουμε μια μικρή ποσότητα του μείγματος σαντιγί σε ένα πυρέξ 20 X 30 εκ. περίπου και απλώνουμε από πάνω μια στρώση μπισκότα. Βάζουμε ακόμα μια μικρή στρώση σαντιγί και μετά μια στρώση από τις κομμένες σε φέτες φράουλες. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να έχουμε τέσσερα στρώματα μπισκότων.

Χτυπάμε το υπόλοιπο 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και καλύπτουμε το γλυκό μας. Διακοσμούμε με λίγες φράουλες αν θέλουμε. Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να μαλακώσουν τα μπισκότα. Το περιχύνουμε προαιρετικά με σιρόπι σοκολάτας και το απολαμβάνουμε.


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button