COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με μπισκότα και 3 υλικά

Θα το λατρέψετε

Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με μπισκότα και ακόμη τρία υλικά που θα λατρέψετε μικροί και μεγάλοι. Είναι πανεύκολο, δροσιστικό και απολύτως οικονομικό.

Υλικά για το γλυξό ψυγείου

  • Μπισκότα
  • Άλειμμα σοκολάτας
  • 200 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι

Δείτε επίσης: Γλυκό ψυγείου με μόλις 5 υλικά – Έτοιμο σε 15 λεπτά χωρίς ψήσιμο

Εκτέλεση για το γλυκό ψυγείου

  1. Τακτοποιούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί, βάζουμε άλειμμα σοκολάτας στη μέση και κλείνουμε με ένα μπισκότο από πάνω.
  2. Βάζουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα ή μέχρι να παγώσει το άλειμμα.
  3. Βάζουμε τη σοκολάτα και το λάδι σε ένα μπολ και ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  4. Ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα, ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα και τα προσθέτουμε μέσα σε αυτήν.
  5. Βγάζετε το ταψί από την κατάψυξη, το ρίχνετε στο μπολ σοκολάτας και παρακολουθείτε προσεκτικά να περάσει από όλες τις πλευρές.
  6. Τοποθετούμε σε χαρτί ψησίματος, το βάζουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά ή μέχρι να παγώσει η επικάλυψη.
  7. Βγάζουμε έξω και έτοιμο να σερβιριστεί.

View this post on Instagram

A post shared by 👨‍🍳 Chef (@triple_xl_cooking)

Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και σοκολάτα

Δροσερό, λαχταριστό και πανεύκολο γλυκό ψυγείου που από την πρώτη κιόλας μπουκιά, θα σας κλέψει την καρδιά!

Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και σοκολάτα. Ετοιμάζεται εύκολα, γρήγορα και απαιτεί ελάχιστα υλικά. Ο συνδυασμός της συνταγής με τη σοκολάτα και την καραμέλα είναι μοναδικός και τον προτιμούν μικροί και μεγάλοι.

Διαβάστε επίσης: Γλυκό ψυγείου με μόλις 5 υλικά – Έτοιμο σε 15 λεπτά χωρίς ψήσιμο

Υλικά για το γλυκό ψυγείου

  • 500 γρ. κέικ
  • 100 ml σιρόπι
  • 400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
  • 1 φακελάκι κρέμα στιγμής σοκολάτα
  • 400 ml γάλα
  • 350 ml κρέμα γάλακτος
  • μερικά φουντούκια

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ταψί κουζίνας απλώνουμε το κέικ, με ένα πινέλο το σιροπιάζουμε και στρώνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.
  2. Σε ένα μπολ αδειάζουμε την κρέμα στιγμής σοκολάτα, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
  3. Αδειάζουμε και απλώνουμε με τη σπάτουλα την κρέμα σοκολάτας στο ταψί με το γλυκό μας.
  4. Σε ένα μπολ βάζουμε τη κρέμα γάλακτος, χτυπάμε με το μίξερ χειρός και την στρώνουμε πάνω από την κρέμα σοκολάτας.
  5. Βάζουμε το γλυκό μας 4 ώρες στο ψυγείο.
  6. Πασπαλίζουμε με μερικά τριμμένα φουντούκια, κόβουμε και σερβίρουμε.

Ένα μυστικό για τον μάγειρα

Για το σιρόπι βράζουμε 50 ml νερό και 50 γρ. ζάχαρη.

Πηγή: dimitrismichailidis.com

Back to top button