Πάρνηθα: Νέες λεπτομέρειες για την άγρια επίθεση σε εθελοντές – «Ίσως ήταν διακινητές»

Νέες λεπτομέρειες για την άγρια επίθεση που δέχτηκαν το βράδυ της Παρασκευής, στην Πάρνηθα δύο νεαροί εθελοντές οι οποίοι είχαν ανέβει στο βουνό με άλλα 2 άτομα για να καθαρίσουν το δάσος από σκουπίδια.

 

Πάρνηθα: Νέες λεπτομέρειες για την άγρια επίθεση σε εθελοντές – «Ίσως ήταν διακινητές»

 

Ο επικεφαλής της οργάνωσης Save Your Hood Βασίλης Σφακιανόπουλος, που μαζί με δύο ακόμα μέλη της, κατήγγειλαν την επίθεση. έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τον ξυλοδαρμό , των εθελοντών, εκ των οποίων ο ένας δέχθηκε τρεις μαχαιριές και υπέστη κάταγμα στη μύτη.

«Στην περιοχή δραστηριοποιούνται πολλά κακοποιά στοιχεία. Τα άτομα αυτά μπαίνουν στο δάσος είτε για διακίνηση είτε για να σπάσουν πλάκα ή να περάσουν τη ώρα τους»

Όπως είπε στο MEGA: «Είναι ανεπανάληπτο για μας. Βρεθήκαμε εκεί για να καθαρίσουμε ένα μεγάλο κομμάτι, από Δερβενοχώρια μέχρι Ανάβυσσο, 3ημερη αποστολή με σκοπό να αναδείξουμε την σχέση των απορριμμάτων με τις πυρκαγιές.

Στο πλαίσιο αυτό 4 φίλοι ξεμείναμε στο βουνό, απ΄ τα πολλά σκουπίδια που μαζεύαμε και επιλέξαμε διανυκτερεύσουμε στην Κρύα Πηγή Φυλής.

Δεν περιμέναμε ότι μετά από κάποιες ώρες θα ήμασταν στο νοσοκομείο. Ήμασταν 30 λεπτά από κατοικημένη περιοχή».

«Ίσως ήταν διακινητές»

Ο ίδιος σημείωσε: «Μάθαμε πως στην περιοχή δραστηριοποιούνται πολλά κακοποιά στοιχεία. Τα άτομα αυτά μπαίνουν στο δάσος είτε για διακίνηση είτε για να σπάσουν πλάκα ή να περάσουν τη ώρα τους. Απείλησαν τους φίλους μου, τους τραμπούκιζαν, ρωτούσαν διάφορα πράγματα για να βρουν μία αφορμή να συνεχίσει αυτή η λεκτική βία. Στην αρχή ήταν απλά εκφοβισμός, στην συνέχεια θεωρούμε ότι πρόκειται για τυφλή βία με σκοπό τον θάνατο.

«Τρεις ώρες πριν ήρθε ένα αυτοκίνητο με έναν άνθρωπο κάτι έκανε βιαστικά και έφυγε»

Είναι καλά την υγεία τους τα παιδιά, ψυχολογικά θα δούμε πώς είναι τις επόμενες μέρες. Θεωρώ πως μπορούν να βρεθούν οι δράστες ίσως με τον εντοπισμό της κεραίας του κινητού τους. Πιθανώς να ήταν διακίνηση και να ήταν οι φίλοι μου στο «λάθος μέρος» την λάθος στιγμή. Τρεις ώρες πιο πριν ήρθε ένα άτομο με ένα ΙΧ φουριόζος, έκανε κάτι ένα λεπτό στα σκοτάδια και ξαναέφυγε. Τρία χρόνια κάνουμε αυτή την δράση και έχουμε μαζέψει πολλά λίτρα σκουπιδιών».

«Δεχόμαστε απειλές»

Νωρίτερα, ο κ. Στεφανόπουλος περιέγραψε, ότι έσωσε τη ζωή του φίλου του με σακούλες σκουπιδιών τις οποίες χρησιμοποίησε για να σταματήσει τη ροή του αίματος από το χέρι του.

Παράλληλα, μιλώντας στον ANT1 ανέφερε ότι «υπάρχουν απειλητικά μηνύματα που στέλνουν υποστηρικτές των ατόμων που έκαναν την επίθεση και μας λένε ότι δεν είχαμε εμείς καμία δουλειά εκεί».

Το χρονικό

Όπως περιγράφουν με αναρτήσεις τους στο Instagram, όταν τελείωσαν τον καθαρισμό την Παρασκευή, οι τρεις τους αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν στην Πάρνηθα, στο σημείο «Κρύα Πηγή Φυλής». Περίπου στη 01:30 τα ξημερώματα, τους πλησίασαν οι άγνωστοι, που άρχισαν να τους ρωτούν «από πού είστε;».

Οι εθελοντές εξήγησαν ποιοι είναι και γιατί βρίσκονταν εκεί και οι άγνωστοι φάνηκαν να φεύγουν. Δυστυχώς όμως, λίγο αργότερα ξαναγύρισαν, φώναξαν «κάναμε comeback» και άρχισαν να χτυπούν ανελέητα τους δύο από τους τρεις εθελοντές που κοιμόντουσαν εκεί.

Όπως αναφέρει θύμα του ξυλοδαρμου, «ήταν σαν αγέλη και σαν όχλος ξεκίνησαν να μας χτυπάνε. Φάγαμε μπουνιές και κλωτσιές στο πρόσωπο. Ξεκίνησαν να μας βαράνε, τον Γιώργο τον μαχαίρωσαν τρεις φορές στην πλάτη και μια στο χέρι»

Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών, συνεχίζονται.
Ειδήσεις Σήμερα:

Exit mobile version