Πάσχα των Ελλήνων! Μήνυμα Εθνικής Αφύπνισης από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο: Να περιφρουρήσουμε την τιμή και την αξιοπρέπεια μας και να ανακτήσουμε την Ελευθερία της Πατρίδος μας!

Άγιο Πάσχα των απανταχού Ελλήνων!
Εορτή Θρησκευτικής και Εθνικής Ανάτασης!
Το πλέον ουσιαστικό μήνυμα έρχεται από την Κύπρο και όχι από τους γλυκαναλατους Ελλαδίτες πολιτικούς!

“Να περιφρουρήσουμε την τιμή και την αξιοπρέπεια μας και να ανακτήσουμε την Ελευθερία της Πατρίδος μας”!Αυτό θέτει ως πρόταγμα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και Νέας Ιουστινιανής Γεώργιος στο Αναστάσιμο μήνυμα του!

Ο πνευματικός ηγέτης ενός μέρους του Ελληνισμού αναφέρει μεταξύ των άλλων για «διαγραφόμενες ζοφερές προοπτικές» στο Κυπριακό, αλλά διαμηνύει με σθένος:

«Το χρέος μας είναι ξεκάθαρο: να περιφρουρήσουμε την τιμή και την εθνική αξιοπρέπειά μας και να ανακτήσουμε την ελευθερία της πατρίδας μας. Για όσο χρόνο η μισή πατρίδα μας παραμένει υπό κατοχή και η υπόλοιπη κινδυνεύει, δεν έχουμε το δικαίωμα επανάπαυσης και ολιγωρίας».

Σε άλλο σημείο του αρχιεπισκοπικού μηνύματος, ο κ.Γεώργιος είναι πραγματικός «καταπέλτης» εναντίον της ελληνικής ντροπής με το Κόσοβο, αλλά και της ελληνικής στάσης στο Κυπριακό, που αγγίζει τα όρια της εθνικής μειοδοσίας:

«Θεωρούμε απαραίτητη προϋπόθεση για επιτυχία του αγώνα μας την κοινή δράση Ελλάδας και Κύπρου σε όλα τα μέτωπα για την προώθηση του εθνικού μας θέματος. Και μας ανησυχεί ιδιαίτερα η πρόσφατη απόφαση στο Συμβούλιο της Ευρώπης για το Κόσοβο που λήφθηκε με ελληνική εισήγηση. Επιτείνονται μάλιστα οι φόβοι μας για επαλήθευση των φημών ότι η Ελλάδα αποδέχθηκε εισήγηση της Τουρκίας όπως το Κυπριακό μη επηρεάσει την ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων».

Απευθύνει δε «αγωνιώδη έκκληση» προς την «Κυβέρνηση της Μητρός Πατρίδος», τονίζοντας την ύψιστη σημασία της ενότητας Ελλάδας και Κύπρου:

«Ακούστε όσο είναι καιρός, τη φωνή μας. Κρατηθήκαμε για αιώνες στη γη των πατέρων μας με πολλές θυσίες και ποταμούς αιμάτων. Φαίνεται όμως πως οι καιροί άλλαξαν και αν δεν ενεργήσουμε αμέσως και με τρόπο αποτελεσματικό, φοβούμαστε ότι σε λίγο ως Ελληνισμός θα ‘μαστε παρελθοντική αναφορά για την Κύπρο. Αντέχετε μιαν τέτοια καταδίκη της ιστορίας; Εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα. Η υπερτρισχιλιετής ελληνική παρουσία μας στην Κύπρο όμως μας δίνει το δικαίωμα να απαιτούμε τη συμπαράταξη ολόκληρου του Έθνους!»

Exit mobile version