Πασχαλινά κουλουράκια: Περίσσεψαν και δεν ξέρεις τι να τα κάνεις; Ορίστε 3 έξυπνοι και πεντανόστιμοι τρόποι!

Χρειάζεται όρεξη και φαντασία για να δημιουργήσουμε πεντανόστιμα γλυκά για μικρούς και μεγάλους. Ας μην ξεχνάμε παράλληλα πως χρησιμοποιώντας σπιτικά μπισκότα έχουμε απόλυτο έλεγχο της ποιότητάς τους φτιάχνοντας με αυτόν τον τρόπο νόστιμα γλυκίσματα από τα πιο αγνά υλικά. Παρακάτω θα βρείτε 3 απλούς τρόπους να αξιοποιήσουμε τα πασχαλινά κουλουράκια δίνοντας επιπλέον κάποιες συνταγές για να πάρουμε τις πιο γευστικές ιδέες.

Κουλουράκια μέσα σε σοκολατένια μωσαϊκά

Ο πιο νόστιμος τρόπος να απολαύσουμε μαζί με σοκολάτα τα πασχαλινά κουλουράκια που ειδικά οι φαν του comfort αυτού γλυκού θα τον λατρέψουν. Και αυτό γιατί η γεύση του μωσαϊκού ενισχύεται μοναδικά από το ξύσμα εσπεροδοειδών (συνήθως πορτοκαλιού ή λεμονιού) που τα κουλουράκια συνήθως έχουν. Επιπλέον, η τραγανή τους υφή είναι ιδανική για το γλυκό αυτό ώστε να μην απορροφά γρήγορα την υγρασία των υπόλοιπων υλικών δίνοντάς μας τελικά τον αγαπημένο σπιτικό κορμό σοκολάτας στην καλύτερη εκδοχή του. Δεν μας πιστεύετε; Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε τα μπισκότα των παρακάτω συνταγών με πασχαλινά κουλουράκια, σπασμένα σε κομμάτια του μεγέθους που προτιμάτε και θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα.

Σε μπισκοτένιες βάσεις

 

Άλλη μια πολύ νόστιμη επιλογή είναι να φτιάξουμε τις τραγανές βάσεις με τα κουλουράκια αντί για τα κλασικά μπισκότα του εμπορίου. Φυσικά μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτή την τακτική σε οποιοδήποτε γλυκό που έχει στην βάση του στρώση από μπισκότα. Για παράδειγμα μπορούμε να τρίψουμε σε έναν πολυκόφτη τα πασχαλινά κουλουράκια για τη βάση ενός cheesecake ή μιας τάρτας και θα δούμε πόσο εύκολα μπορούμε να απογειώσουμε γευστικά οποιοδήποτε γλυκό.

Σε μους και παγωτά

 

Εύκολος, γρήγορος και πεντανόστιμος τρόπος να νοστιμίσουμε με τα κουλουράκια μια κρεμώδη μους ή το αγαπημένο μας παγωτό. Απλά σπάμε με τα χέρια μας τα κουλουράκια σε μικρά κομμάτια ακολουθώντας τη συνταγή ή απλά τα δικά μας γούστα ή τα βάζουμε πρώτα σε έναν πολυκόφτη για να διευκολύνουμε τη διαδικασία και να τα κόψουμε στο μέγεθος της αρεσκείας μας, από μεσαία κομμάτια μέχρι τρίμματα. Φυσικά μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και με το γιαούρτι, προσθέτοντας κουλουράκια τριμμένα ή σε μικρά κομμάτια, προσθέτοντας κομμάτια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς και καρποβούτυρα ή ακόμα και τριμμένη ινδική καρύδα για όσους θέλουν να δώσουν μια εξωτική νότα και θα έχουμε στη στιγμή ένα πεντανόστιμο και ελαφρύ γλυκό απογευματινό σνακ ή ένα πρωινό γεμάτο ενέργεια.

Exit mobile version