ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πεντανόστιμη χοιρινή τηγανιά με τηγανητές πατάτες της γιαγιάς: Η συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους – Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!

Advertisement

Γρήγορο και εύκολο φαγητό για πολυάσχολες μαμάδες, έτοιμο στο πι και φι, θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

Πεντανόστιμη χοιρινή τηγανιά με τηγανητές πατάτες της γιαγιάς

Θα χρειαστείς:

  • 800 γρ. χοιρινό, κομμένο σε μικρές μπουκιές
  • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1,5 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή ή θυμάρι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Πεντανόστιμη χοιρινή τηγανιά με τηγανητές πατάτες της γιαγιάς – Δείτε τη συνταγή

Βήμα 1

Βάζουμε το χοιρινό σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαριά μεταλλική βάση μαζί με 1/2 φλιτζάνι νερό και το μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να βγάλει το κρέας όλα τα υγρά του και να εξατμιστούν.

Advertisement

Βήμα 2

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε μέχρι το χοιρινό να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές για 5΄, προσθέτουμε το κρασί, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15΄ μέχρι να μείνει η τηγανιά με το λάδι της. Περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 


Advertisement

Advertisement


Ελένη Λαμπράκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε Επικοινωνία & ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και κατέχει master στις Πολιτισμικές Σπουδές. Εργάζεται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο από το 2010, ενώ παρουσιάζει μουσικές ραδιοφωνικές εκπομπές και αφιερώματα από το 2013 μέχρι και σήμερα.
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button