Γρήγορο και εύκολο φαγητό για πολυάσχολες μαμάδες, έτοιμο στο πι και φι, θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους
Πεντανόστιμη χοιρινή τηγανιά με τηγανητές πατάτες της γιαγιάς
Θα χρειαστείς:
Χορηγούμενο
- 800 γρ. χοιρινό, κομμένο σε μικρές μπουκιές
- 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- 1,5 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή ή θυμάρι
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Πεντανόστιμη χοιρινή τηγανιά με τηγανητές πατάτες της γιαγιάς – Δείτε τη συνταγή
Βήμα 1
Χορηγούμενο
Βάζουμε το χοιρινό σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαριά μεταλλική βάση μαζί με 1/2 φλιτζάνι νερό και το μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να βγάλει το κρέας όλα τα υγρά του και να εξατμιστούν.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε μέχρι το χοιρινό να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές για 5΄, προσθέτουμε το κρασί, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15΄ μέχρι να μείνει η τηγανιά με το λάδι της. Περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα