ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πεντανόστιμη τυρόπιτα με γιαούρτι έτοιμη σε χρόνο μηδέν

Advertisement

Χρησιμοποιούμε μείγμα από τυριά της αρεσκείας μας και μια μικρή ποσότητα γιαουρτιού που δίνει ωραία γεύση αλλά και υφή στην πίτα.

 

15′ προετοιμασία, 35′ μαγείρεμα, Σύνολο: 50′

Υλικά

Advertisement

Μερίδες: 8

500 γρ. τυριά διάφορα (καλύτερα να υπερισχύει η φέτα)
250 γρ. γάλα
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κούπα ελαιόλαδο + λίγο για το σκεύος
3 αυγά μεσαίου μεγέθους ή 2 μεγάλα
1/2 κεσεδάκι (100 γρ.) γιαούρτι

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε την τυρόπιτα χωρίς φύλλο, ξεκινάμε θρυμματίζοντας τη φέτα με τα χέρια μας και τρίβουμε τα υπόλοιπα τυριά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
Βάζουμε στο μίξερ το γάλα, το αλεύρι και το ελαιόλαδο.
Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε τα τυριά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ένα αντικολλητικό ταψί.
Μυστικά
Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα και ψιλοκομμένα μυρωδικά (άνηθο, μαϊντανό κ.λπ.)
Για να κάνει κρούστα η πίτα, κρατάμε λίγο τριμμένο τυρί και πασπαλίζουμε την πίτα πριν τη βάλουμε στον φούρνο.
Μπορούμε να την κάνουμε και χωρίς μίξερ. Απλώς ανακατεύουμε προσεκτικά το μείγμα για να μην κάνει σβόλους το αλεύρι.
Καλύτερα να μην επιλέξουμε μόνο πολύ αλμυρά τυριά.


Advertisement

Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button