Μπορεί να είμαστε πρωτάρηδες στην κουζίνα, αλλά τα ζυμαρικά θα βγουν ακόμα πιο νόστιμα αν ακολουθήσουμε μερικές νόστιμες συμβουλές και σας αποκαλύπτουμε τα μυστικά:
1. Χρησιμοποιούμε μεγάλη κατσαρόλα: τα ζυμαρικά θέλουν άφθονο νερό και χώρο για να βράζουν άνετα.
2. Επιλέγουμε το κατάλληλο είδος για την κάθε σάλτσα. Για παράδειγμα, μπορούμε να παντρέψουμε το σπαγγέτι ή λιγκουίνι με θαλασσινά, τις βίδες με μια σάλτσα πέστο, τις παπαρδέλες με κιμά ή με κεφτεδάκια σε κόκκινη σάλτσα.
3. Προσθέτουμε στη σάλτσα λίγο από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά, για εξτρά γεύση και για να δέσει. Κρατάμε λοιπόν ένα φλιτζάνι και, όταν ρίξουμε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα, προσθέτουμε όσο χρειάζεται για να πάρουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.
4. Χρησιμοποιούμε σωστό κρασί καλής ποιότητας που απαιτεί η συνταγή (όχι ανοιγμένο μέρες πριν) για να σβήσουμε, π.χ., τον κιμά ή τα λαχανικά της σάλτσας, αλλιώς θα χαλάσει η γεύση της.
5. Ποντάρουμε πάντα σε ένα πολύ καλής ποιότητας ελαιόλαδο γιατί δεν το χρησιμοποιούμε μόνο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους, αλλά και για να δώσει γεύση.
6. Βράζουμε το ζυμαρικό για 2΄ λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφει η συσκευασία: Είναι το μυστικό για να να βγουν al dente, δηλαδή να «κρατάνε» στο δόντι. Επίσης, συνεχίζουν να βράζουν ακόμα και όταν αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά – ιδιαίτερα αν προστεθούν στο τηγάνι με τη σάλτσα, οπότε δεν τα βράζουμε στον ακριβή χρόνο.
7. Σερβίρονται ζεστά αμέσως μόλις βγουν από την κατσαρόλα, για να μη λασπώσουν ή κολλήσουν! Γι’ αυτό πρώτα ετοιμάζουμε τη σάλτσα και αφήνουμε για το τέλος το βράσιμο των ζυμαρικών.

Τουρκία: «Τρίβει τα χέρια του» ο Ερντογάν!- «Παροπλίζει» άμεσα τους Ρωσικούς S-400 και ξαναμπαίνει στο πρόγραμμα των F-35 του Τραμπ! Πανηγυρίζει ο τουρκόφιλος πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία, Τομ Μπαράκ!
7 Οκτωβρίου – Γιορτή σήμερα: Η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων Σεργίου και Βάκχου
Η κακοκαιρία «Byron» σφυροκοπά τη χώρα: «Αγριεύουν» ακόμη περισσότερο τα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες – Η πρόγνωση και το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ
Σοκ στο Ηράκλειο: Μέσα στα σκουπίδια έμεναν τα οκτώ αδέλφια που κακοποιούνταν από τους γονείς τους – Απίστευτες εικόνες
Η Γερμανική βιομηχανία υπό κατάρρευση: Η “ραχοκοκαλιά” της Ευρωπαϊκής Οικονομίας βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στην ύφεση
Πτολεμαΐδα: Η τραγική σύμπτωση και το τελευταίο αντίο στον οδηγό του λεωφορείου που έφυγε από τη ζωή πάνω στο τιμόνι – «Έσβησε ο μπαμπάς μου ξαφνικά»
Κακοκαιρία Byron: Κλειστά αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία της Αττικής
Νέο έκτακτο δελτίο καιρού: Καταιγίδες μεγάλης έντασης και διάρκειας σε όλη τη χώρα
Αποκαλυπτική έρευνα για τα προβλήματα επιβίωσης των αστυνομικών της ΕΛΑΣ: “Στα όρια της φτώχειας”
Προς μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση αγρότες και κτηνοτρόφοι: Φόβοι για… “Κίτρινα Γιλέκα” και στην Ελλάδα – Εντείνουν τον αγώνα τους με συνολική κλιμάκωση – Νέα μπλόκα καθημερινά σε όλη την Ελλάδα! – Που έχουν κλείσει δρόμοι και τα επόμενα βήματα που έχουν αποφασιστεί
Νέα κακοκαιρία “σαρώνει” τη χώρα: Πως θα εξελιχθούν και που θα “χτυπήσουν” επικίνδυνα φαινόμενα τις επόμενες ημέρες; – Δείτε την πρόγνωση
Πόλεμος στην Ουκρανία: Αφού είδε ότι δεν μπορεί να «βάλει χέρι» στα παγωμένα Ρωσικά κεφάλαια το γύρισε στον εκβιασμό η Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν!-«Τελεσίγραφο» στους Ευρωπαίους-«Πρέπει να δώσετε στην Ουκρανία 90 δις € τα επόμενα δύο χρόνια!-‘Η θα τα δώσετε εσείς ή θα χρησιμοποιήσουμε τα Ρωσικά κεφάλαια»
Σοκ στον Βόλο : Τα … «Γαλλικά» του Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου που «πάγωσαν» τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο και την Ανδρομάχη – «Ο μ@@@@@ς που με εκνευρίζει και το σακάκι…τραπεζομάντηλο!»( Δείτε το σπαρταριστό βίντεο)
Σε εξέλιξη η νέα κακοκαιρία: «Χρειάζονται προσοχή οι επόμενες ημέρες» προειδοποιεί ο Τάσος Αρνιακός – Συναγερμός για Μεσογειακό «κυκλώνα» στο Ιόνιο από τους Ιταλούς μετεωρολόγους