Μπορεί να είμαστε πρωτάρηδες στην κουζίνα, αλλά τα ζυμαρικά θα βγουν ακόμα πιο νόστιμα αν ακολουθήσουμε μερικές νόστιμες συμβουλές και σας αποκαλύπτουμε τα μυστικά:
1. Χρησιμοποιούμε μεγάλη κατσαρόλα: τα ζυμαρικά θέλουν άφθονο νερό και χώρο για να βράζουν άνετα.
2. Επιλέγουμε το κατάλληλο είδος για την κάθε σάλτσα. Για παράδειγμα, μπορούμε να παντρέψουμε το σπαγγέτι ή λιγκουίνι με θαλασσινά, τις βίδες με μια σάλτσα πέστο, τις παπαρδέλες με κιμά ή με κεφτεδάκια σε κόκκινη σάλτσα.
3. Προσθέτουμε στη σάλτσα λίγο από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά, για εξτρά γεύση και για να δέσει. Κρατάμε λοιπόν ένα φλιτζάνι και, όταν ρίξουμε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα, προσθέτουμε όσο χρειάζεται για να πάρουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.
4. Χρησιμοποιούμε σωστό κρασί καλής ποιότητας που απαιτεί η συνταγή (όχι ανοιγμένο μέρες πριν) για να σβήσουμε, π.χ., τον κιμά ή τα λαχανικά της σάλτσας, αλλιώς θα χαλάσει η γεύση της.
5. Ποντάρουμε πάντα σε ένα πολύ καλής ποιότητας ελαιόλαδο γιατί δεν το χρησιμοποιούμε μόνο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους, αλλά και για να δώσει γεύση.
6. Βράζουμε το ζυμαρικό για 2΄ λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφει η συσκευασία: Είναι το μυστικό για να να βγουν al dente, δηλαδή να «κρατάνε» στο δόντι. Επίσης, συνεχίζουν να βράζουν ακόμα και όταν αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά – ιδιαίτερα αν προστεθούν στο τηγάνι με τη σάλτσα, οπότε δεν τα βράζουμε στον ακριβή χρόνο.
7. Σερβίρονται ζεστά αμέσως μόλις βγουν από την κατσαρόλα, για να μη λασπώσουν ή κολλήσουν! Γι’ αυτό πρώτα ετοιμάζουμε τη σάλτσα και αφήνουμε για το τέλος το βράσιμο των ζυμαρικών.

Πόλεμος στη Ουκρανία: Η Ρωσία δεν θα δεχτεί κανέναν συμβιβασμό για τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας διαμηνύει το Κρεμλίνο!- Αποφασισμένος ο Πούτιν να συνεχίσει τις πολεμικές επιχειρήσεις, δεν φοβάται τις κυρώσεις αν ναυαγήσουν οι διαπραγματεύσεις!
16 Δεκεμβρίου – Γιορτή σήμερα: Η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη της Αγίας Θεοφανούς
Καιρός: Σημαντική μεταβολή του καιρού με τσουχτερό κρύο – Πού και πότε αναμένονται βροχές; – Η πρόγνωση μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου
Μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα κατά της πολιτικής της Κυβέρνησης – Απεργούν η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΟΛΜΕ και φορτηγά δημόσιας χρήσης – Μεγάλα προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών ις κινητοποιήσεις – Τι ισχύει για τα ΜΜΜ;
15 Δεκεμβρίου – Γιορτή σήμερα: Η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Ελευθερίου
Καιρός: Η πρόγνωση για σήμερα, Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, από την ΕΜΥ
Ανυποχώρητοι οι αγρότες παρά το τελεσίγραφο Μητσοτάκη: «Θα κλείσουμε και τις παρακαμπτήριες» – Κλιμακώνουν κινητοποιήσεις και μπλόκα και απορρίπτουν την πρόταση για συνάντηση – “Νέο πακέτο ενίσχυσης” υπόσχεται ο Πρωθυπουργός για να κάμψει την οργή των παραγωγών – Κλίμα σύγκρουσης και στη Βουλή
Γιορτή σήμερα 14 Δεκεμβρίου: Κυριακή των Αγίων Προπατόρων
Καιρός – Γιώργος Τσατραφύλλιας: «Σκληρό καρύδι ο αντικυκλώνας» – Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες και τα Χριστούγεννα
Σε νέα φάση έντασης οι αγρότες με πιο δυναμικά μπλόκα και περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων – Τι μέλλει γενέσθαι μετά το «όχι» στη συνάντηση με τον Μητσοτάκη; – Η λίστα με τα αιτήματα όλων των παραγωγών
13 Δεκεμβρίου – Γιορτή σήμερα: Η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων Ευστρατίου, Αυξεντίου, Ευγενίου, Μαρδαρίου και Ορέστη
“Αγνοείται” ο χειμώνας: Με αίθριο καιρό και οι επόμενες ημέρες – Προειδοποίηση Κολυδά για νέο «χτύπημα» κακοκαιρίας πριν τα Χριστούγεννα – Δείτε την πρόγνωση
Πρωτοφανείς εικόνες: Ο Πρωθυπουργός του Πακιστάν «μπούκαρε» έξαλλος στη συνάντηση Ερντογάν – Πούτιν γιατί ο Ρώσος Πρόεδρος τον “έστησε” για 40 λεπτά – Βίντεο με το επεισόδιο
12 Δεκεμβρίου – Γιορτή σήμερα: Η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος του Επισκόπου Τριμυθούντος
Καιρός: Με τοπικές νεφώσεις και υψηλές θερμοκρασίες ολοκληρώνεται το πρώτο 15ημερο του Δεκεμβρίου – Πότε αλλάζει το σκηνικό; – Δείτε την πρόγνωση μέχρι την Τετάρτη (17/12)