Πυρηνικός σταθμός της Τουρκίας δίπλα στα σύνορά μας – Θα τον κατασκευάσουν οι Κινέζοι στην Ανατολική Θράκη

Ενώ η πολιτική ηγεσία της Ελλάδος “θάβει” τον πολύτιμο λιγνίτη, που είναι για εμάς ό,τι το πετρέλαιο για την Σαουδική Αραβία, περιοριζόμενη μόνον στις ΑΠΕ και αγοράζοντας πανάκριβο ρεύμα από την Αλβανία, που παράγεται από …κακής ποιότητας λιγνίτη,ο Ερντογάν σχεδιάζει και άλλο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στην χώρα του, αυτή την φορά στην Ανατολική Θράκη, σε συνεργασία με τους Κινέζους!

Βεβαίως,το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος απορρίπτει μετά βδελυγμιας και την πυρηνική ενέργεια,αλλά και την εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων υδρογονανθράκων,γιατί η πρώτη είναι “επικίνδυνη”( δηλ.οταν θα έχουμε τα πυρηνικά εργοστάσια της Τουρκίας στο Ακουγιου,απέναντι από τα νησιά μας και δίπλα στην Αλεξανδρουπολη δεν θα υπάρχει κίνδυνος!…) και γιατι η δεύτερη είναι “ρυπογόνος” και “εμποδίζεται και απο την Τουρκία!

Ο Ερντογάν όμως που είναι εχθρός μας,αλλά ηγέτης για την χώρα του,συνεργάζεται με τους Ρώσους και τους Κινέζους για να την κάνει ενεργειακά παντοδύναμη και ετοιμάζεται να αξιοποιήσει και τα υποθαλάσσια κοιτάσματα,ακόμη και σε περιοχές που δεν του ανήκουν!

Αλλά ας δούμε πιο συγκεκριμένα το νέο φιλόδοξο πρότζεκτ του Σουλτάνου δίπλα στα χερσαία σύνορα μας:

Το CGTN Türk φιλοξενεί και δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενέργειας, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, ο οποίος επιβεβαίωσε την είδηση κατά την επίσκεψή του στην Κίνα.

«Εργαζόμαστε για να ολοκληρώσουμε αυτή τη συμφωνία μεταξύ κυβερνήσεων εντός λίγων μηνών» είπε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις ανανεώσιμες πηγές μας, πρέπει να προσθέσουμε την πυρηνική ενέργεια στο ενεργειακό μας μείγμα, αλλά και να χρησιμοποιήσουμε το φυσικό αέριο ως μεταβατικό καύσιμο. Πρέπει, επίσης, να επενδύσουμε σε κρίσιμα ορυκτά και σε ορισμένες νέες τεχνολογίες, όπως η αποθήκευση και το υδρογόνο» είπε ακόμη ο Μπαϊρακτάρ.

«Η συνεργασία μας με την Κίνα στον πυρηνικό τομέα χρονολογείται από το 2016 και υπογράψαμε συμφωνία συνεργασίας με κινεζική εταιρεία στον πυρηνικό τομέα. Από τότε, βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για την κατασκευή τεσσάρων πυρηνικών αντιδραστήρων στην (Ανατολική) Θράκη, μια από τις σημαντικές περιοχές ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας. Τώρα έχουμε μπροστά μας έναν πιο στέρεο οδικό χάρτη και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε όλες αυτές τις διαπραγματεύσεις με αυτή την εταιρεία» πρόσθεσε, καταλήγοντας.

Exit mobile version