Ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση της Αιγύπτου και του Κατάρ για κατάπαυση του πυρός – Αναμένεται με αγωνία η αντίδραση του Ισραήλ

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας η Χαμάς ανακοίνωσε πως αποδέχθηκε πρόταση από την Αίγυπτο και το Κατάρ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Πάντως πηγές αναφέρουν πως η Χαμάς έχει συμφωνήσει σε διαφορετική πρόταση από αυτή που έχει προτείνει το Ισραήλ.

Ο επικεφαλής της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό του Κατάρ και τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου πως αποδέχθηκε την πρότασή τους.

«Ο αδελφός μουτζαχεντίν Ισμαήλ Χανίγια, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του κινήματος Χαμάς, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντούλ Ραχμάν Αλ Θάνι, και με τον υπουργό Πληροφοριών της Αιγύπτου, Αμπάς Καμέλ, και τους ενημέρωσε για την έγκριση της πρότασης του κινήματος Χαμάς σχετικά με τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός», αναφέρει η ανακοίνωση της Χαμάς.

Ακόμη δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το τι περιλαμβάνει η συμφωνία, ενώ δεν έχει προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο το Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως θα διασφαλίσει ότι το πέρασμα Κερέμ Σαλόμ ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Γάζα θα είναι ανοικτό για τη διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Ο Τζο Μπάιντεν από την πλευρά του επανέλαβε τη «σαφή θέση του για τη Ράφα» στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Νετανιάχου.

Exit mobile version