«Ρουκέτα» από τον Μπάιντεν για το ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου: «Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου»!

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναγνωρίζουν τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και δεν υπάρχει αντιστοιχία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς», δήλωσε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Την ίδια ώρα, ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios μετέδωσε ότι ο διευθυντής της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών CIA, Oυίλιαμ Μπερνς, θα ταξιδέψει σύντομα στην Ευρώπη για να συναντηθεί με τον διευθυντή της Μοσάντ, Νταβίντ Μπαρνέα, σε μια προσπάθεια να επαναληφθούν οι συνομιλίες για τους ομήρους στη Γάζα. Ο ιστότοπος επικαλείται αμερικανούς και ισραηλινούς αξιωματούχους.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Δευτέρα, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ζήτησε εντάλματα σύλληψης για τον ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, και δύο ακόμα υψηλόβαθμα στελέχη της, τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον ισραηλινό υπουργό Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, με την κατηγορία των εγκλημάτων πολέμου και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας για τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ και τον πόλεμο που ακολούθησε στη Γάζα.

Exit mobile version