COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η Σαντορινιά “παντρεμένη” φάβα με κάππαρη και καραμελωμένα κρεμμύδια

Φέρτε τον χρυσό ήλιο και τον δροσερό αέρα του Αιγαίου Πελάγους στο σπίτι σας με αυτό το νόστιμο πιάτο.




Η Σαντορινιά “παντρεμένη” φάβα με κάππαρη και καραμελωμένα κρεμμύδια: Αντλώντας έμπνευση από την κρεμώδη υφή της μαγειρεμένης Φάβας Σαντορίνης ΠΟΠ. Οι χρυσαφένιοι κόκκοι λαμβάνονται από τους σπόρους του φυτού Lathyrus clymenum L. , ενός ευαίσθητου φυτού με συνεχή ανθοφορία που καλλιεργείται με ειδικό τρόπο στη Σαντορίνη και στα γύρω νησιά για περισσότερα από 3 500 χρόνια.

 

Χορηγούμενο

Η Σαντορινιά “παντρεμένη” φάβα με κάππαρη και καραμελωμένα κρεμμύδια

 

Αγαπημένο πιάτο της ταβέρνας. Η γλυκιά γεύση και οι θρεπτικές ιδιότητες του προϊόντος οφείλονται στο μοναδικό μικροκλίμα των νησιών, που διαμορφώνεται από τον ήλιο, τον θαλασσινό αέρα και το ηφαιστειογενές έδαφος.

Χορηγούμενο

Υλικά

500 g φάβα Σαντορίνης

2 κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους, χοντροκομμένα

4 κσ ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Χορηγούμενο

1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι

1,5 l νερό

αλάτι

Χορηγούμενο

χυμός λεμονιού

εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

«Φάβα παντρεμένη»

2 κόκκινα κρεμμύδια


4 κσ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 κσ ξύδι από κόκκινο κρασί

2 κσ κάππαρη

Προαιρετικά
μαριναρισμένος γαύρος


κρεμμυδάκια τουρσί

ντοματάκια τύπου «confit»

φύλλα και μπουμπούκια κάππαρης


λάδι σχοινόπρασου

Οδηγίες

1. Μουλιάζουμε 500 g Φάβας Σαντορίνης ΠΟΠ σε νερό επί 30 λεπτά.

2. Θερμαίνετε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά, και προσθέτετε 2 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια και ένα κλωναράκι φρέσκο θυμάρι.

3. Στη συνέχεια ρίχνετε στο τηγάνι τη μουλιασμένη Φάβα Σαντορίνης ΠΟΠ.

recipe fava santorinis 0C
4. Προσθέτετε 1,5 λίτρο νερού και περιμένετε μέχρι να αρχίσει να βράζει. Αφήνετε το μείγμα να βράσει για 50 λεπτά.

5. Για να συνοδέψετε τη Φάβα Σαντορίνης ΠΟΠ κόβετε 2 κόκκινα κρεμμύδια σε φέτες και τα βάζετε σε ζεστό τηγάνι. Προσθέτετε 1 κσ ξύδι από κόκκινο κρασί και τα μαγειρεύετε μέχρι να καραμελώσουν. Στη συνέχεια, προσθέτετε 2 κσ κάππαρη.

6. Ανακατεύετε τη Φάβα Σαντορίνης ΠΟΠ μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Προσθέτετε ελαιόλαδο, αλάτι και χυμό λεμονιού, και τέλος τα καραμελωμένα κρεμμύδια και την κάππαρη και ανακατεύετε.

7. Σερβίρετε σε πιατέλα και γαρνίρετε με πίκλες, αντσούγιες, και ελαιόλαδο. Απολαύστε την. Είναι η Φάβα Σαντορίνης ΠΟΠ!

Γιατί πρέπει να σας αρέσει η Φάβα Σαντορίνης ΠΟΠ
Η Φάβα Σαντορίνης ΠΟΠ παράγεται στη Σαντορίνη και τα γύρω νησιά από την εποχή του Χαλκού.

Λεία, απαλή και γλυκιά, από μικρούς κίτρινους καρπούς με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες.

Μαγειρεύεται γρήγορα και εύκολα προσφέροντας πιάτα με ελαφριά υφή και γλυκιά γεύση.

 




Back to top button