Πεντανόστιμη τυρόπιτα κουρού όπως δεν έχεις ξανά φάει.
Αυτή τη τυρόπιτα κουρού θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ιδανική για κολατσιό στο σχολείο ή γεύμα στο σπίτι.
Υλικά
Advertisement
Για την ζύμη:
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό – βάλαμε 2% λιπαρά
- 200 γραμ. ηλιέλαιο + για το ταψί
- 500 γραμ. φαρίνα ολικής
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- Κορν φλάουρ ή νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων
Για την γέμιση:
- 500 γραμ. ανθότυρο
- 6 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
- 2 μέτρια αυγά
- 1 κουτ. γλυκού κοφτό πάπρικα γλυκιά
- 1/4 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
Για την επιφάνεια:
- 1 κρόκο αυγού διαλυμένο με 1 κουτ. σούπας νερό
- Σουσάμι άσπρο και μαύρο προαιρετικά
Advertisement
Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνουμε την ζύμη:
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το γιαούρτι μαζί με το λάδι, προσθέτουμε το αλάτι, και τέλος την φαρίνα.
- Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη, και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία (1) ώρα.
- Συνεχίζουμε φτιάχνοντας την γέμιση, ανακατεύοντας όλα τα υλικά της, μέσα σε μπολ.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
Ανοίγουμε το φύλλο:
- Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μπάλες και τις ανοίγουμε σε δύο φύλλα, επάνω σε βάση σιλικόνης, με τον πλάστη μας, και την βοήθεια του κορν φλάουρ, η νισεστέ.
- Στρώνουμε το ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί.
- Επάνω απλώνουμε την γέμιση, και την σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.
- Κόβουμε την ζύμη που περισσεύει, και κλείνουμε τις άκρες της πίτας.
Ψήνουμε την πίτα:
- Αλείφουμε με το αυγό όλη την επιφάνεια, χαράζουμε την πίτα επιφανειακά με μαχαίρι.
- Πασπαλίζουμε με τα σουσάμια, και ψήνουμε στην μεσαία σχάρα του φούρνου, για 20 – 25 λεπτά.
Απολαμβάνουμε την τυρόπιτα μας, ζεστή η κρύα.
Διαβάστε επίσης:
Πανεύκολη τυρόπιτα στο τσακ-μπαμ με υλικά που σίγουρα έχετε ήδη στο σπίτι
Advertisement
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα