ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σούπες τέλος: Αυτή είναι η σωστή διατροφή για το κρυολόγημα γεμάτη βιταμίνες και αντιοξειδωτικά

Advertisement

Καθώς το κρυολόγημα, η γρίπη και ο COVID-19 είναι σε έξαρση, η σωστή διατροφή μπορεί να αποτελέσει έναν εξαιρετικό σύμμαχο για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Αλλά γιατί να στερηθείτε από τη γεύση; Με τα κατάλληλα τρόφιμα, μπορείτε όχι μόνο να ενδυναμώσετε την υγεία σας, αλλά και να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα γρηγορότερα και, φυσικά, πιο γευστικά.

Σούπες τέλος: Αυτή είναι η σωστή διατροφή για το κρυολόγημα

Άλλωστε, όταν αρρωσταίνουμε, χρειαζόμαστε λίγο παραπάνω φροντίδα και μια δόση απόλαυσης. Αφιερώστε χρόνο για ύπνο και ξεκούραση, πιείτε άφθονο νερό και ετοιμάστε ή ζητήστε από κάποιον αγαπημένο σας να ετοιμάσει νόστιμες, υγιεινές γεύσεις, γεμάτες βιταμίνες που θα σας βοηθήσουν να ανακάμψετε και να ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού σας κατά την ανάρρωση.

Σούπες τέλος: Αυτή είναι η σωστή διατροφή για το κρυολόγημα

Advertisement

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα smoothie γεμάτο βιταμίνη C, που θα σας προσφέρει ενέργεια και θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας. Ανακατέψτε στο μπλέντερ φρούτα όπως πορτοκάλι, μανταρίνι και ακτινίδιο με φρέσκο τζίντζερ και μια κουταλιά μέλι βελανιδιάς για αντιοξειδωτική δράση.

Ετοιμάστε ένα ελαφρύ ριζότο με ζωμό κοτόπουλου και προσθέστε λαχανάκια Βρυξελλών, τα οποία έχετε ελαφρώς σοτάρει σε στεγνό τηγάνι. Συμπληρώστε με χυμό από μισό λεμόνι για επιπλέον βιταμίνη C και αρτύστε με μια κουταλιά εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου για βιταμίνη Ε.

Επιλέξτε ωμά λαχανικά, όπως καρότα και αγγούρια, και φτιάξτε dip γιαουρτιού με φρέσκο σκόρδο. Ανακατέψτε πρόβειο γιαούρτι με λιωμένο σκόρδο, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και γαρνίρετε με μισή κουταλιά εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Τα προβιοτικά και τα αντιβακτηριδιακά συστατικά του σκόρδου ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού.

Ψήστε κόκκινα μήλα στον φούρνο χωρίς ζάχαρη ή βούτυρο και όταν είναι ακόμα ζεστά, προσθέστε μέλι πεύκου ή βελανιδιάς. Πασπαλίστε με κανέλα Κεϋλάνης και λίγο σουσάμι (προαιρετικά). Είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά και ιδανικά για να ανακουφίσουν την κόπωση.

Ψήστε σε σχαροτήγανο ένα φιλέτο σολομού με σάλτσα λεμονιού και προσθέστε λίγα καρύδια. Τα ω-3 λιπαρά του σολομού έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ το λεμόνι και τα καρύδια προσθέτουν βιταμίνη C και Ε. Συνοδέψτε το με σαλάτα από σπανάκι ή/και παντζάρι για επιπλέον θρεπτικά συστατικά.

Advertisement

Εναλλακτικά, φτιάξτε μια ελαφριά σούπα με φακές, προσθέτοντας φύλλο δάφνης, σκόρδο και αρκετό ξίδι. Μην παραλείψετε να προσθέσετε μισή κουταλιά εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στο σερβίρισμα.

*Του διατροφολόγου Παναγιώτη Ζήση


Ελένη Λαμπράκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε Επικοινωνία & ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και κατέχει master στις Πολιτισμικές Σπουδές. Εργάζεται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο από το 2010, ενώ παρουσιάζει μουσικές ραδιοφωνικές εκπομπές και αφιερώματα από το 2013 μέχρι και σήμερα.
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button