Σπέτσες: Πολυτελέστατη θαλαμηγός προσέκρουσε στην προβλήτα του λιμανιού λόγω των ισχυρών ανέμων! (Φωτο και βίντεο)

Τα δευτερόλεπτα που προηγήθηκαν της πρόσκρουσης της θαλαμηγού στην προβλήτα του λιμανιού στις Σπέτσες καταγράφηκαν σε βίντεο και απεικονίζουν τις μάταιες προσπάθειες του καπετάνιου του σκάφους να το ελέγξει την ώρα που αυτό παλεύει με τα κύματα και τους δυνατούς ανέμους.

Δείτε το βίντεο

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, όλα συνέβησαν όταν ο καπετάνιος έλυσε κάβους και σήκωσε άγκυρα για να αποπλεύσει αλλά λόγω του δυνατού αέρα έπεσε στην παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο «Ποσειδώνιο», ενώ στη συνέχεια προσπαθωντας να ξεκολλήσει από το σημείο έπεσε πάνω στην προβλήτα. Οι προσπάθειες αποκόλλησης ήταν ιδιαίτερα απαιτητικές αφού στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Το σημαντικό είναι ότι όλοι οι επιβάτες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, ελήφθησαν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποφυγή της θαλάσσιας ρύπνασης και αναμενόταν να φτάσει πλωτός γερανός για να μεταφέρει τη θαλαμηγό σε ναυπηγείο για επισκευές.

Στο σημείο έσπευσε από την πρώτη στιγμή σύσσωμο το ανθρώπινο δυναμικό του Λιμεναρχείου Σπετσών, όπως και ο αντιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος, Παναγιώτης Μαριδάκης και η δήμαρχος του νησιού Ευγενία Φραγγιά.

Ο λιμενάρχης των Σπετσών και αντιπλοίαρχος, Παναγιώτης Μαριδάκης, μαζί με τη δήμαρχο του νησιού, Ευγενία Φραγγιά

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η θαλαμηγός μπορεί να μην είναι αξιόπλοη καθώς μπήκαν νερά από την πλώρη.

Δείτε το εσωτερικό της θαλαμηγού

Exit mobile version