Στα ύψη η ακρίβεια: Πόσα θα πληρώσουμε το κρέας της Τσικνοπέμπτης – Είτε σε σπίτι είτε σε ταβέρνα θα μπει βαθιά το χέρι στην τσέπη στον ήδη απελπισμένο Έλληνα καταναλωτή

Οι Έλληνες καταναλωτές αναζητούν τις καλύτερες τιμές για νωπά κρέατα, προκειμένου να γιορτάσουν το παραδοσιακό έθιμο της Τσικνοπέμπτης σε αυλές, τζάκια και ταβέρνες. Απ’ ότι φαίνεται όμως για ακόμα μία φορά θα χρειαστεί να μπει βαθιά το χέρι στην τσέπη μιας και οι τιμές είτε για αγορά κρεάτων είτε για κατανάλωση σε χώρους εστίασης είναι εντελώς δυσανάλογες με την ελληνική πραγματικότητα.

Ακρίβεια: Πόσα θα πληρώσουμε το κρέας της Τσικνοπέμπτης

Όπως αναφέρουν οι κρεοπώλες, οι τιμές παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με πέρυσι, με το αρνί να ξεκινά από 18 ευρώ το κιλό, τη χοιρινή μπριζόλα στα 6 ευρώ, τα χοιρινά σουβλάκια να κυμαίνονται από 8 έως 11 ευρώ το κιλό, και τα παιδάκια να φτάνουν τα 15 ευρώ το κιλό. Πέρσι, το μοσχάρι κόστιζε 11,40 ευρώ το κιλό, ενώ φέτος ανέρχεται στα 14,60 ευρώ στα σούπερ μάρκετ, και το χοιρινό από 6,20 ευρώ πέρσι φτάνει φέτος τα 7,20 ευρώ.

Οι καταναλωτές που δεν θα ψήσουν στα σπίτια τους δεν θα στερηθούν το τσίκνισμα, καθώς αναμένεται να βρεθούν σε σουβλατζίδικα και ταβέρνες, όπου οι κρατήσεις ξεπερνούν το 90% την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, πάντα με το αζημίωτο.

Ακρίβεια: Πόσα θα πληρώσουμε το κρέας της Τσικνοπέμπτης

Σύμφωνα με το Mega, για ένα πλήρες γεύμα σε ταβέρνα με ζωντανή μουσική, το κόστος ανά άτομο μπορεί να φτάσει τα 50-60 ευρώ, ενώ σε πιο απλές ψησταριές η τιμή κυμαίνεται γύρω από 30-40 ευρώ ανά άτομο. Παρά την αυξανόμενη ακρίβεια, οι καταναλωτές δηλώνουν ότι θα βάλουν και φέτος το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να απολαύσουν το γεύμα της Τσικνοπέμπτης χωρίς εκπτώσεις.

 

 

 

Exit mobile version