Στην Τουρκία αύριο ο Δένδιας, ‘κουμπωμένος’ μετά από τον εμπαιγμό από τους Λίβυους, αλλά και από τις προκλητικές αναρτήσεις σε βάρος της Ελλάδος του διευθυντού επικοινωνίας του Ερντογάν!

Εκτός απροόπτου, στην Τουρκία αναμένεται να ταξιδέψει αύριο ο Έλληνας ΥΠ.ΕΞ Νίκος Δένδιας, για προγραμματισμένες συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Η αλήθεια είναι ότι το κλίμα δεν είναι καλό, τον τελευταίο καιρό, στις σχέσεις Ελλάδος – Τουρκίας, από τη στιγμή που, ναί μεν, ο Ερντογάν μάζεψε πίσω το ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis», αλλά τόσο ο ίδιος, όσο και στενοί του συνεργάτες, συνέχισαν τις προκλήσεις και τις απειλές σε βάρος της Ελλάδας. Τελευταίο κρούσμα ήταν η κατάπτυστη ανάρτηση του διευθυντή επικοινωνίας του Τούρκου Προέδρου Φαχρεντίν Αλτούν, ο οποίος σε βίντεο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της Τουρκικής Προεδρίας παρουσίασε την Ελλάδα ως χώρα, που υποστηρίζει την τρομοκρατία των Κούρδων αυτονομιστών του ΡΚΚ.

Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθούν και τα τελευταία γεγονότα, που προέκυψαν από τη Λιβύη και έδειξαν ότι η προσπάθεια της Ελληνικής κυβέρνησης να μπεί ‘σφήνα’ ανάμεσα σε Άγκυρα και Τρίπολη έπεσε στο κενό!

Τα όσα ειπώθηκαν στην Άγκυρα, κατά τη χθεσινή επίσημη επίσκεψη του μεταβατικού πρωθυπουργού της Λιβύης Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, ο οποίος συνοδευόταν από όλο σχεδόν το υπουργικό του συμβούλιο, δεν αφήνουν αμφιβολίες για τον τουρκόφιλο προσανατολισμό της μεταβατικής κυβέρνησης και για την πρόσδεσή της στο άρμα του Ερντογάν.

Όπως αποδείχτηκε, η Ελληνική κυβέρνηση δεν βοήθησε αποτελεσματικά τον στρατάρχη Χαφτάρ όταν έπρεπε με αποτέλεσμα να κερδίσει χρόνο η Τουρκία και να μετατρέψει τη Λιβύη σε προτεκτοράτο της! Κάτι, που θα έχει ολέθριες συνέπειες για την Ελλάδα, στο μέτρο που η Λιβύη βρίσκεται απέναντι από την Κρήτη και αποτελεί χώρα μεγάλης στρατηγικής σημασίας για τα ελληνικά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί κανείς να περιμένει πολλά από το ταξίδι του Νίκου Δένδια στην Τουρκία, μια και ο Ερντογάν εξακολουθεί να επιμένει στη διχοτόμηση του Αιγαίου και να επιδιώκει να καταστήσει την Ελλάδα χώρα-δορυφόρο ης Τουρκίας.

Exit mobile version