Συναγερμός: Συνελήφθη Τούρκος για εμπρησμό στο Όρος Αιγάλεω – Είχε πάνω του αναπτήρες και σφουγγάρια!

Δύο αναπτήρες και ένα σφουγγάρι είχε πάνω του ο Τούρκος που συνέλαβαν οι Αρχές για τη φωτιά στην περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ομάδα ΔΙΑΣ κινούμενη στον περιφερειακό, είδε μία στήλη καπνού και πλησίασε. Ήταν ήδη εκεί η ΟΠΚΕ η οποία είχε βρει έναν μάρτυρα και τους έδινε περιγραφή του Τούρκου που μόλις είχε βάλει φωτιά, λέγοντας χαρακτηριστικά «η φωτιά αν ξέφευγε θα έφτανε στο δάσος Χαϊδαρίου και θα κλαίγαμε όλοι μαζί τώρα».

Σύμφωνα με το δελτίο του ΣΚΑΙ ο δράστης είναι 33 ετών και διαθέτει κάρτα Ασύλου. Μπήκε στη χώρα μας στις 4 Απριλίου του ’24 από τον Έβρο. και δηλώνει καθηγητής ανώτατης εκπαίδευσης και με ιστορικό περιοδείας σε ευρωπαϊκες χώρες και κυρίως στη Φινλανδία.

Σημειώνεται ότι οι Τούρκοι που μπαίνουν από Έβρο λαμβάνουν για ένα έτος δελτίο ασύλου.

Η ομάδα ΔΙΑΣ ξεκίνησε να αναζητά τον δράστη και τελικά τον εντόπισε τουλάχιστον 1,5 χιλιόμετρο από το σημείο.

Τη σύλληψη του Τούρκου ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο “X” ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ειδικότερα ο κ. Κικίλιας τόνισε: «Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί.

Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου.

Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι».

Η φωτιά στον Ασπρόπυργο οριοθετήθηκε σε 20 λεπτά

Η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι τη Κυριακής σε δασική έκταση, στην περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο Αττικής περιορίστηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση 43 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 οχήματα και ένα ελικόπτερο, που έκανε ρίψεις από αέρος.

Η φωτιά, που κατευθυνόταν προς το βουνό χωρίς να απειλεί κάποιον οικισμό, οριοθετήθηκε μέσα σε 20 λεπτά.

Σημειώνουμε πως στην ίδια περιοχή είχαν προκληθεί άλλες δύο πυρκαγιές στις 14 και στις 15 του μήνα.

Exit mobile version