Θα μας κόψουν και τον καφέ! Είδος πολυτελείας το αγαπημένο μας ρόφημα μετά και τις νέες αυξήσεις! Γάλα και ζάχαρη σε τιμές χρυσού!

Είδος πολυτελείας κοντεύει να γίνει ο καφές σύμφωνα με την Eurostat, καθώς μόνο τον Αύγουστο, η τιμή του αυξήθηκε κατά 16,9%!

Συνήθεια μόνο για λίγους πάει να γίνει ο καφές, καθώς η τιμή του ολοένα και αυξάνεται. Αντίστοιχη πορεία ακολουθούν οι τιμές τόσο της ζάχαρης όσο και του γάλακτος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα στοιχεία της Eurostat, το φρέσκο πλήρες γάλα είναι πλέον κατά 24,3% ακριβότερο κατά μέσο όρο, το φρέσκο γάλα χαμηλών λιπαρών αυξήθηκε κατά 22,2%, ενώ η ζάχαρη κατέγραψε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση, με την μέση τιμή της ν’ ανεβαίνει κατά 33,4%.

Στοιχεία δείχνουν ότι οι τιμές αυτών των τεσσάρων προϊόντων αυξήθηκαν σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, πλην της Μάλτας, όπου η τιμή του φρέσκου γάλακτος χαμηλών λιπαρών παρέμεινε αμετάβλητη.

Τέλος, η Φινλανδία, η Λιθουανία, η Σουηδία και η Εσθονία κατέγραψαν τις υψηλότερες αυξήσεις στην τιμή του καφέ, ενώ η Πολωνία κατέγραψε το μεγαλύτερο άλμα στην τιμή της ζάχαρης, η οποία αυξήθηκε κατά 109,2% από τον Αύγουστο του 2021.

Exit mobile version